April 15, 2016 Frihet eller inte frihet...

Tack, Jörgen Städje för din kommentar. Som är mer aktuell än någonsin. Vad förstår vi om de ryska avsikterna? Varför låter vi oss luras in i ett hörn? Varför kan vi inte sätta oss in i andras tankar och avsikter med deras handlande?
Svenska journalister reser till Estland och gör reportage om det "främlingsfientliga" landet. De reflekterar inte alls över vad som kan ligga till grund för det handlandet, som de klassar det som främlingsfientligt. Punkt. Sedan händer mycket värre saker. I vårt eget land, men vi är ju inte främlingsfientliga! Vi är goda människor som låter oss luras in i hörn. Vi låter Ryssland få en hamn på Gotland. Vi vill ju samarbeta!! Men att det kan finnas någon baktanke från Ryssland, det kan vi aldrig föreställa oss.
 
Nu har en svensk minister avslöjats med att äta middag med högerextrema från hans ursprungsland. Han har självklart umgåtts med dem i flera år. Det är inget märkligt i hans egna ögon. Men det borde det vara för oss andra. Vi vill inte riskera vår frihet i vårt eget land. Just det. Vår frihet i vårt eget land. 
Just det handlar det om när esterna inte vill ta emot människor i sitt land, människor som inte är intresserade av just Estland. Esterna har nyligen fått tillbaka sin frihet och SKA behålla den. De har levt i en främmande kultur i femtio långa år, och nu ger de inte upp! Ni som skriver om Estland, sätt er in i deras situation istället för att se dem uppifrån med "svenska ögon". 
I Sverige har vi en kultur! Vi lever fortfarande i ett fritt land, och vill inte förlora den friheten och den rättskultur vi arbetat fram under historien. Vi kan aldrig acceptera att någon extremist, varifrån han än är, får inflytande i vårt land! 
 
"Du gamla, du fria..." Vår nationalsång, som flera har försökt byta ut, den är vår, och den ska inte tas bort. Jag är svensk, och jag kräver att det är människor med förstånd, som styr i vårt land,
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0