jan 19, 2016 Kvällssamtal om Keskerakond

Så var det Keskerakond och partiets framtid, som vi också pratade om i går. Ordförande Savisaar har ju sett till att välja ut dem han kan lita på som styrelsemedlemmar nu efter korruptionsskandalerna. Kadri Simson, som varit vice ordförande arbetar numera som gruppledare i parlamentet. De som röstade på henne till ordförandeposten och hon själv, är fullt medvetna om att vid nästa val i landet kommer deras namn stå på icke-valbar plats på valsedeln. Hanno menar, att de nu funderar på nästa drag. Ska de bilda ett nytt parti, eller finns det något annat att göra. De rysktalande esterna kommer fortsätta rösta på Keskerakond, men kan man locka tillräckligt många ester till det nya partiet? Jag minns att Kadri Simson sa för flera år sedan, att "Jag kan inte byta parti, jag ÄR Keskerakond för så många". Men troligtvis är esterna trötta på att inte kunna lita på det partiet är i dag. Fortfarande har de ett avtal med Putins parti, och Yana Toom har ju arbetat i Rysslands intresse i EU. Dessutom är det ju också Savisaar och korruptionen, och att man som enda parti ändrar regler. Alla andra partier sparkar ledamöter som fällts i domstol. När Keskerakond ändrade den paragrafen i sina stadgar nyligen, då var det egentligen för få styrelseledamöter närvarande för att de skulle kunna ändra stadgarna, men sådant bryr sig inte Savisaar om. Kanske, kanske finns det där en möjlighet att göra något för Simson. Men, nej, Savisaar och hans trogna väljare bryr sig inte om paragrafer på det sättet...

Socialdemokraterna har börjat förhandla med Kadri Simson och "de andra" om de vill komma in i deras parti.

Den lurige. 

 Förresten: 

Hanno berättade att det är ju så många kvinnohistorier runt Savisaar. En gång stod hans bil parkerad vid ett hus i Gamla stan. Fotografer bevakade. Han kom ut med två unga kvinnor, gick till bilen och körde iväg. Senare fick han givetvis många frågor om vilja de två var. Han svarade inte. Gång på gång hände detta. Det kunde ju bli en fin historia i tidningarna. Dock tröttnade Savisaar till slut: "Ni får fråga min dotter vad hennes väninna heter."

-----

Evelyn Ilves skriver på sin Facebooksida att hon varit på Rakvere Aqva spa. Hon tyckte det var en underbar plats att må bra på. Rekommenderas!!

-----

En liten obetydlig detalj: Vi upptäckte att en av våra släktingar kallar presidenten för Toomas när de ses, och en annan kallar förra presidentfrun för Evelyn, när de ses. Kul. Estland är ett litet land.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0