Jan 31, 2016. Tyckande och tro.

 

I dag läser jag i SvD ledarbloggen att Åsa Linderborg och Stina Oscarson ska ha hävdat att Baltikum inte på något vis är hotade av Ryssland. De är båda kommunister.

Jag vill säga till dem:

Ryssland är inte ett kommunistiskt land. Det är ett kapitalistiskt land med en närmast diktatorisk president. När "t.o.m." presidenten skapar en förmögenhet av en storlek, som vore helt omöjligt med bara sin lön som grund. Är inte kommunism en tro på att alla kan leva likadant. Att ingen ska bli rik på någon annans bekostnad. Att ingen kan vara förmögen så länge det finns fattiga människor? "Vi ska alla dela lika."

Och fråga:

Vad gjorde Georgien och Ukraina för att Ryssland skulle ta områden fråndem? Eller var det frivilligt de lämnade Krim respektive Sydossetien till Ryssland?

Litar de på Ryssland? Först försäkrar Putin att Ryssland inte har några soldater på Krim. Sedan tackar han de ryska soldaterna för deras insatser vid ockupationen av Krim.

Tror de verkligen att de små Baltiska staterna skulle vara fria i dag, om de inte haft Nato i ryggen? Att ta tillbaka dem, skulle Ryssland annars kunna göra hur lätt som helst utan Nato.

Räknas inte Rysslands kärnvapen? Tror man fortfarande på ett kärnvapenfritt Östersjön? Tror de verkligen att Ryssland skulle förinta sina kärnvapen?

Ser de inte den ökande ryska militära styrkan?

Har de frågat balterna, de som bör veta? Har de frågat om balterna hotats under de senaste åren? Har de funderat på vad som låg bakom upproret i Tallinn under den s.k. Bronsnatten? Att rysk säkerhetstjänst gick in i Estland och tog den estniske säkerhetspolisen Kohver, var det inte ett hot om att de gör vad de vill?

De dagliga hoten, betyder de ingenting?

Dessa personer, Linderborg och Oscarson tillhör de människor, som skaffar sig en åsikt utan att ha någon kunskap bakom. Man vill tro en sak, och hävdar den. Något som vi sett så mycket av i Sverige under årens lopp. Man frågar inte de som vet, utan hävdar att man själv vet bättre. Man skapar inte en bättre värld genom gissningar och rop. Man måste faktiskt grunda sina åsikter på kunskap.

 

Just ett sådant felslut hittar vi i Maria Ferms uttalande i Aktuellt nyligen när hon debatterade med Jimmie Åkesson och påstod att man i Ungern (och Tjeckien) sätter asylsökande i fängelse.

Ungerska ambassadören i Sverige, Lilla Makkay, förklarar hur det hänger ihop på sin facebooksida: https://www.facebook.com/Embassy.of.Hungary.Stockholm/posts/1019640558092040

 

 Ambassadören ska installeras.

Alltså: De följer EU:s lagar. Samma lagar som Sverige följer.

Vill man hitta fel hos någon, då gör man det, vare sig det är sant eller inte. Det gäller, som sagt, att tolka händelser på sitt eget sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0