Mars 11, 2016. Alltid denne Savisaar. Men inte i morgon!!

Nu har vi haft en mysig eftermiddag med Hanno igen. Vi diskuterade naturligtvis estnisk historia och nutid.
 
Jag började med att fråga om det som Annika nämnde sist vi träffades. "Blir verkligen Savisaar så ilsken att fradgan rinner runt munnen? Jag har uppfattat honom som en lugn person."
"Nu är han inte det längre, Efter att han blivit beskylld för korruption och blivit av med ett ben har han förändrats. Men det allvarligaste för honom är, att hans maktställning är hotad. För Savisaar handlar det bara om makt! Makt! Och makt! Han är fullt införstådd med att hans ställning i partiet är hotad. Han har petat Kadri Simson, och placeras Yana Toom där istället. Men om partiet splittras minskar hans eget parti i betydelse, och han förlorar helt sin ställning som borgmästare i Tallinn, och hans utsikter att någonsin bli president i Estland försvinner. Blir han dömd för korruption förlorar han allt."
Man har alltså hittat mycket pengar hemma hos Edgar Savisaar, pengar som han inte förstår kan vara av intresse för någon annan. "Alla har väl pengar hemma." Men det är helt klart för de flesta ester, att han fortfarande får kontanter i väskor av de företagare, som fick ta över, för en spottstyver, statliga bolag efter sovjetåren, och utveckla dem för egen (och Savisaars) vinning.
 
Men vänta till i morgon. Då ska jag berätta om en synnerligen modig est som såg döden i vitögat, men aldrig tvekade att trotsa själve tsaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0