Maj 25, 2016 Problem i Sverige och på Krim.

Först vill jag visa er en mycket bra intervju med Tino Sanandaji i USA-TV:  http://tino.us/.
Den är i två delar, och han säger många bra saker. T.ex. det som jag sagt tidigare, att man måste först förankra bland folket i landet, att flyktingar i stora mängder ska tas in i landet. Vi är ett förhållandevis litet land, och dent antalet flyktingar vi tog emot förra året motsvarar om USA tagit emot 16 miljoner!!
Med ett bättre förarbete är möjligheterna stora att det blir ett bättre resultat på flera sätt. Kanske hade man kunnat diskutera en gräns för antalet flyktingar mycket tidigare, ett bättre mottagande hade gett flyktiongarna större möjligheter att lyckas i Sverige etc, och att förbereda bostäder för inflyttning skulle underlättat och gjort det hela mycket billigare.
-----
Nu till något annat.
Minns ni hur bra pensionärerna på Krim skulle få det när det blivit ryskt? Den där låga pensionen Ukraina betalade ut var ju rent oförskämd. 
Nu har Medvedev varit på besök på Krim och fått höra av en kvinnlig pensionär bl.a. att det inte går att leva på den pension de får. Priserna gar gått upp, men inte pensionerna. Medvedev medgav att pensionerna är låga över hela Ryssland, och att de inte kan höja dem i bara ett område. De har helt enkelt inte råd med höjda pensioner!!
Så här formuleras det:

1. Pengar finns inte.

2. Håll ut.

3. Allt gott till dig, ett gott humör och god hälsa.

Så blev det med de fantastiska löftena om ett bättre liv för alla på Krim.

(Ohtuleht)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0