Okt. 1, 2009, födelsedagskalas

En bild av livet i Sovjetunionen.

 

En sann (?) historia från Sovjet.

 

I Tallinn fanns en stor central för tillverkning av mjölkprodukter. I lokalen fanns stora behållare med mjölk.

Man talade om hur hälsosamt det är att bada i mjölk, och plötsligt började det gå en historia om hur mjölkarbetarna lät de unga vackra flickorna som de sällskapade med att bada i karen med mjölk. Och lika plötsligt slutade man köpa mjölk i Tallinn.

 

En annan sann historia från Sovjet.

 

Några jägare la sina skjutna harar i sur grädde i karen i mjölkbolagets värmeverk, och tillagade dem så. De skulle som tack bjuda männen som arbetade där på en smakbit.

Men männen kunde inte vänta, så de tänkte att de skulle lägga in ett nytt djur, rensat och klart i grädden sedan de ätit upp haren. De hade lite bråttom, men de hade ingen hare att lägga dit, eftersom de aldrig jagade. Istället fångade de en katt. När jägarna kom för att festa på sin hare, Sa männen ingenting. Jägarna åt, och männen frågade hur det smakade. ”Underbart, men den här gången var det en ny, speciell smak.”

 

Ja, Ants fyller år i dag, och vi bjöd in Hanno på en liten middag. och det blir alltid några nya historier. han berättade om Asta, som drack alkohol jämt och samt. En gång för några år sedan, blev hon sjuk i magen. Hon trodde helt säkert att det var cancer. Men det var inte cancer. Istället sa doktorn: "Om du dricker den minsta snaps nu, då dör du." Hon har inte smakat en droppe sen den dagen.

 

Vi läste i dagens Svenska Dagbladet att man kan köpa sig vad som helst i Ryssland. Körkort. Universitetsexamen. Ja allt. Vi frågade Hanno hur det var i Sovjet. "Jo, naturligtvis kunde man det då också. Gick du till en läkare, sa han i bästa fall, att du är frisk..."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0