Dec. 24, 2010 mannen med noshörningshud.

I dagens Postimees kan vi läsa att det anses bevisat att Edgar Savisaar bad om ett 15 miljoner Euro till kyrkbygget i stadsdelen Lasnamäe. Bygget beräknades kosta 13, 5 miljoner, resten av pengarna skulle gå direkt till partiet som ett stöd inför valet.  Direkt från tidningen:«Nüüd on olemas ka mustvalgel see tõendusmaterjal, mis ütleb, et küsiti raha. Küsimus on selles, mille jaoks,keda huvitab küsimus, millist poliitikat Venemaalt saadud rahaga ellu viima oleks hakatud.» Nu är det alltså helt säkert att man bett om pengarna, säger Ken-Marti Vaher, ordförande i parlamentet och även sanningskommissionens ordförande, som vill ha svar på nästa fråga: vilken politik som partiet lovat Ryssland att genomföra i Estland.
Vaher menar att han ser anslag av förräderi enligt strafflagen som bör undersökas av de straffrättsliga myndigheterna. Kapo (säkerhetspolisen) har publicerat en ytterst allvarlig anklagelse som bevisar en direkt koppling mellan centern och den ryska staten. Man måste gå till botten med vad pengarna egentligen var avsedda för, och hur länge detta pågått.



Edgar Savisaar och Kadri Simson, vice ordf.

Någon menade att "Tänk om borgmästaren i Washington skulle vända sig till Iran och be om bidrag till en moské i Washington och så lite extra till sitt parti..."

Som jag sagt tidigare: I Estlands anses Savisaar vara en rysk marionett, vilket uppskattas mycket av ryssarna i Estland. Här kallas han Noshörningen pga sin noshörningshud.

---

Nu är det snart dax att dela ut julklappar framför granen. Det är inte riktigt klart vem som ska vara jultomte. Det blir antingen ett av barnen eller lilla vovven Hilda.

 

En riktigt God Jul

Och

Ett Gott Nytt År

Önskar vi er alla

från det vintervita Estland.

 

 


Trackback
RSS 2.0