Juli 5, 2010 I Pärnu är det förbjudet att dricka alkohol på stränderna

Det har tydligen varit alltför torrt här. Hela natten åkte bonden runt på den största rapsåkern och vattnade. Han började vid 8-tiden på kvällen, och vi hörde honom ännu kloclan 4. I dag syntes inte ett spår efter traktorn, så man skulle kunna tro att det var inbillning eller en mardröm eller något, men det var absolut sant.

 

Den store esten Baruto är nu tvåa i världen i sin sport! Sumobrottning alltså. Ni vet de där jättesexiga killarna med några extra kilon på magen.

 

I Pärnu är det förbjudet att dricka alkohol på stränderna såg vi i Aktuaalne Kaamera. Och överallt på stranden såg vi ungdomar med öl och drinkar i burk, och en strandvakt med kikare som spanade efter dem.

Att ha en egen domän ska kosta pengar nu. Man beräknar ta ut en kostnad på 225 eesti kroon per år. Gissa om det protesteras.

Nu mönstrar de värnpliktiga in i Estland. Här är det ingen som tvekar, alla vill göra sin värnplikt. Man känner plikten att försvara landet.

 

Nej, det är ohyggligt varmt. Vi svettas och tänker på vinterdagarna när det var 60 grader kallare än i dag. Måste det alltid vara ytterligheter, eller är det naturen som lipar åt oss: ”Ni ska inte tro att ni slipper klimatproblemen bara för att det var kallt i vintras!”

Trackback
RSS 2.0