Sept. 18, 2010 En est har vunnit en tävling om bästa animerade filmen.

En est har vunnit en tävling om bästa animerade filmen. Filmen är av Kaspar Jancise och heter Krokodill. De jämställer priset med en Oscar. Hur som helst är det roligt!

Nära D-terminalen där Tallinkbåtarna lägger till, ligger nu den svenska Tre Kronor. I tre veckor ska hon segla på Östersjön och besöka de baltiska länderna. Resan sponsras av SEB som vill prioritera deras miljötänkande, särskilt gruppens engagemang för en renare Östersjö och kommande generationers framtid, säger kommunikationschefen på SEB Silver Vohu.
Fem hamnar kommer fartyget besöka: Klaipeda, Liepaja, Riga, Tallinn och Pärnu.

De kommer ta vattenprover och kontrollera vattentemperaturer och salthalt. Detta program engagerar ungdomar i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. De lär sig också segling under resan.

Spännande!

 

Briggen Tre Kronor i Tallinns hamn.

Annars läser jag just nu sista kapitlet i Rysk spegel, som handlar om Sankt Petersburg och Sverige. Det är intressant. Jag ska berätta mer när jag läst hela kapitlet. I Sankt Petersburg finns det en stor grupp inflyttade ester. Många är naturligtvis numera ryssar, men kontakten med det gamla landet finns kvar. Vi har ju träffat några av dem, familjen Krusenstern t.ex. Men vi törs inte åka dit. Vi läste en artikel i en estnisk tidning om de urusla vägarna i Ryssland, och då kom jag att tänka på när Anne var på besök hos oss i Sverige 1989 - 90. Hon såg en bild i en historiebok. Den föreställde en byväg under tsartiden och i texten stod: så dåliga var vägarna i Ryssland före revolutionen. "Så ser det ut överallt i dag också." sa Anne som rest en hel del i Sovjetunionen.

Trackback
RSS 2.0