April 11, 2011. Vår och sjöar överallt.

Som jag sagt tidigare: här runt oss sjunker snön ner i jorden. Vi ser inget vatten någonstans. Men så är det inte överallt i landet, så efter den här rekordvintern har det blivit otroligt mycket smältvatten. Här ska ni se:











Men det är ingen naturkatastrof; det är bara som vanligt. Lite mer än vanligt bara.

...

Estland går bra! Finansministern räknar med en höjning av BNP på 4 % under året. Arbetslösheten räknar man med kommer att sjunka till 11,4 % och lönerna kommer höjas.

Yrkessoldaterna, som solidariskt sänkte sina löner 20 % under finanskrisen är emellertid missnöjda med att lönerna inta ökar tillräckligt fort nu när det går bättre för landet, så många söker sig till andra arbeten som passar deras utbildning, och det är utländska säkerhetsbolag som söker folk. De amerikanska betalar avsevärt högre lön än Estland kan erbjuda. Problemet är alltså att det försvinner soldater i armén.

Tallinns hamn, Estlands järnväg och ett ryskt bolag Rail Garant har tecknat ett gemnsamt avtal. De ska satsa 130 milj. Euro på att rusta upp hamnen i Muga och järnvägen dit för att en första-klass-hamn ska finnas för de ryska och estniska behoven.

De sydesatniska industrierna börjar också söka ny arbetskraft. Skoföretaget Ritico OÛ har just 10 stycken nyanställda. Och det finns fler firmor där som söker folk. Vi fick se ett livsmedelsföretag och en möbelfirma t.ex.

Maxim Gorkin och Alexej Smirnov dömdes till 14 års fängelse för knarksmuggling. Vi fick se själva gripandet av dem och bilder från rättegången. Här visas sådant öppet; både ansikten och namn visas efter att domen tillkännagetts.
Trackback
RSS 2.0