April 17, 2011. Alla hjärtans vecka.

Nu kan jag berätta att jag redan i början på hösten kan få veta om det blir ännu en kall vinter. Bra va! Då kanske man kan förbereda sig. Vår granne Aivar berättade att när getingarna äter en massa bin, då blir det kallt. Och det har hänt nu två år i rad. Så enkelt är det.


I Pärnu finns ett gammalt fängelse från sovjettiden. Det är till salu, och det är tänkt att den som köper det ska se till att rusta upp det så, att det kan fungera som museum. Sovjetiskt fängelsemuseum. Men, det har uppstått ett stort problem. Ingen är intresserad.

Exteriören
 
En fängelsecell.

Sveriges television kanske skulle ta sig en titt. De anklagade ester och letter för hur fängelserna såg ut på sovjettiden, och att de inte genast satt igång och renoverat dem. Ni vet: "Hurra vi är äntligen fria. Det första vi ska göra är att renovera fängelserna." När hela landet varit ett fängelse...

Denna vecka är "Alla hjärtans vecka."  Det betyder att vi ska åka skidor (?) eller rullskridskor varje dag denna vecka, och förhoppningsvis fortsätta med det för att rädda alla våra hjärtan. De som fortfarande är räddningsbara alltså.

Annars kan man ägna sig åt sång. Hur gammal man än är. I Pärnu var det tävling för seniorer. veteransång. De tävlade i två grupper. Unga seniorer och gamla seniorer. I den första gruppen vann  en kvinna i 60-årsåldern. Hon sjöng mycket bra. I den andra var det en äldre herre som sjöng med all sin känsla. Det var häftigt. Och det är faktiskt spännande när man kan få göra sådant trots att man är äldre. Utan att det blir fånigt.

I Minsk säger man att det är stalinistiska ryska officerare som har planerat och utfört sprängningarna där. Särskilt utpekas en general.

Kadri Simson, andreman i Savisaars Keskerakond säger bestämt att de som tror att medlemmar har lämnat partiet pga. skandalen med de ryska bidragen, de har fel. De flesta har lämnat av helt andra anledningar.

Och så en viktig nyhet:

Rakvere Linnaorkester mängib rokkmuusikat

Rakvere stadsorkester spelar rockmusik. De ska ha en konsert i Rakvere Gymnasiums aula kl 18 den 17 april!

Trackback
RSS 2.0