Aug. 13, 2011

 

presidenten.

"I augusti firar vi 20-årsdagen av återställandet av Estlands självständighet", sa han. "Jag önskar att vi kunde ta bort  all negativitet och alla nedsättande känslor för vårt land, och istället ska vi verkligen  vara stolta över fosterlandet. Vi har förändrat det förfall som det forna sovjetiska imperiet skapade. Vi har gjort allt själv. "

 

"Som medborgare i Estland kommer vi att göra allt större och bättre", sade han. "Denna attityd och förståelse för att det är vårt eget ansvar som kreativa medborgare i Estland i synen på framtiden  har vuxit under de senaste fem åren", sade presidenten på Reformpartiets sommardagar i Lepanina, Pärnu län.

"Samhällen, rörelser och föreningar har förbundit sig att förbättra vår livsmiljö allt mer och mer," fortsatte statsöverhuvudet. "Bara en oberoende och  i huvudsak självförsörjande medborgare  säkrar överlevnaden av landet. Det civila samhället innebär fortsatt frihet. Jag vill vara med och stödja det civila samhället i framtiden."

Reformpartiets 33 medlemmar i Riigikogu har alla undertecknat nomineringen av Ilves i presidentvalets första omröstning, vilket sker den  29 augusti i Toompea slott. Totalt har 75 personer, dvs. tre av parlamentets fyra parlamentariska grupper, meddelat presidenten sitt stöd.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0