Aug. 14, 2011

I dag blir det ett recept som jag inte prövat, men som verkar spännande.

 

 

Ungersk keso- och potatis paj

6-8 portioner


2,5 dl ljummen mjölk
1 dl socker
1 ägg
1 tsk salt
1 pk (11 g) torrjäst
7-8 dl (ca 500 g) vetemjöl
100 g smör

Fyllning:
6-8 (ca 800 g) mjölig potatis  
500 g keso
2,5 dl naturell yoghurt
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Saften av 1 citron (ca 1 dl) och rivet skal


kanel och socker


äppelmos

 

  1. Skala potatisen och koka. Tillsätt inte salt!
  2. Under tiden förbered degen: Lägg sockret i varm mjölk, ägg och salt.
  3. Blanda mjöl och jäst. Rör om och blanda med två tredjedelar av mjölkblandningen.
  4. Bland nu alltihop med det smälta smöret.
  5. Låt degen jäsa på en varm plats en halvtimme under rena dukar.
  6. Tryck sedan ut degen i en pajform ca 20 x 30 cm stor.
  7. Täck över och låt jäsa till fyllningen är klar.
  8. Mosa den varma potatisen i matberedare och låt svalna.
  9. Tvätta citronen och riv skalet och pressa saften.
  10. Rör ihop keso, naturell yoghurt, ägg, socker, rivet citronskal och färsk juice.
  11. Lägg i den krossade potatisen och blanda.
  12. Häll fyllningen i pajformen i ett jämnt lager och strö över kanel och socker.
  13. Grädda i 200 grader på andra falsen nerifrån i 30-40 minuter.
  14. Låt kakan svalna i 15 minuter innan servering och servera med äppelmos.



Nu undrar jag: Är det en dessert? Kanske till kaffet? Jag ska pröva den i morgon – tror jag. Det är det där med sockret, men det är i alla fall inget vetemjöl i den...


Kommentarer
Postat av: Eva Linnea

Idag 15 augusti 2011 har Aftonbladet ett viktigt citat ur karinsestland.blogg.se. se sid 6 debatt!

Grattis

2011-08-15 @ 19:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0