Dec. 14, 2011 Säkerhetsspecialist: Ryssland behöver restriktioner på internet som i Kina.

Postimees i dag:

 

Säkerhetsspecialist: Ryssland behöver restriktioner på internet som i Kina.

Ryssland behöver en reglering av Internet som den kinesiska, meddelade idag  AFP via en av de bästa ryska tjänstemännen. Protesterna mot förfalskningen av valresultatet organiseras genom sociala webbplatse .

”Vi kan inte ignorera det faktum att brottslingar och terroristgrupper använder Internet", sade det ryska säkerhetsrådet sekreterare Nikolaj Patrušev Argumentõ i en tidningsintervju.

"Naturligtvis ska Ryssland ha ett rimligt regelverk ungefär som de är i USA, Kina och många andra länder", tillade Patrušev.

Internet har blivit ett bra verktyg för att organisera protester, som också hölls i helgen då bara en av demonstrationerna lockat tiotusentals deltagare via Internet.

I september presenterade byrån ComScore en undersökning som uppskattar att antalet internetanvändare i Ryssland är störst i Europa under senare år och också har ökat dramatiskt i användning av bloggar och sociala nätverk.

Kina reglerar internet användning för invånarna genom att stänga sidor med politiskt känsligt material. Förra månaden stärkte staten kontrollen av webbplatser för sociala nätverk.

Patrušev arbetade som chef för FSB under åren 1999-2008.

Hur han får in” USA och många andra länder” i talet om att begränsa tillgången till internet förstår jag inte.

.,….

 

 

Centralbankens ordförande - igen!

 

Estlands centralbank: den ekonomiska tillväxten saktar av kraftigt.

Estlands centralbank räknar med att nya prognosen för nästa års bruttonationalprodukt är tillväxt på 1,9 procent, men en åtstramning kan inte uteslutas.

Årets tillväxt blir närmare 7,9 procent och för år 2013 3,6 procent.

Estlands centralbank konstaterar att den estniska ekonomin sedan början av hösten växer snabbare än väntat. Nu saktar ekonomins tillväxt av, och en ökande osäkerhet påverkas av katastrofplanen som ska komma att stabilisera euroområdets problem på marknaden.

"Estlands centralbank förespår för 2012 en kraftig nedgång i den ekonomiska tillväxten i Estland. Om problemen i EU blir ännu mer stressade kan en lågkonjunktur inte uteslutas", säger centralbanken.

…..

Det tar aldrig slut:

 

Wiesenthal Center är ute efter nazistiska brottslingar i Estland igen.



Zuroff.



Simon Wiesenthal Centre erbjuder en belöning på 25 000 euro till alla som ger information som leder till att hittills oupptäckta nazibrottslingar kan tillfångatas. Bland andra länder utpekas också Estland.

"Att tiden går förminskar inte mördarnas brott", sade Wiesenthal Centers Efraim Zuroff  i Jerusalem. "Ålderdom bör inte ge skydd mot massmord. Varje offer förtjänar att alla anstränger sig för att finna mördarna. "

Nazistiska brottslingar ska ställas inför rätta och den nya kampanjen startade i början av 2000-talet i Baltikum och Tyskland.

På den tiden erbjöds informatörerna $ 10 000. Ytterligare $ 1500 dollar fick man om den misstänkte visade sig vara straffrättsligt ansvarig och kunde straffas. Människors medvetenhet ökar med annonser som publiceras i tidningar med bilder av Förintelsen och andra illdåd.


Zuroff beräknar att omkring 40 förintelsebrottslingar fortfarande är oupptäckta av myndigheterna i dessa länder, som inte har tagit ansvar för dessa brott.
Jag har tidigare visat att det gäller inte Estland. (se den 28.11 2011)

Den mest kände av de berörda personerna som  anklagas för brott  av  Wiesenthal Center  har förknippats med Estland Mikhail Gorškov (88). Nämligen anklagas den estniskfödde medborgaren från centrala Tallinn för att i det ockuperade Vitryssland under andra världskriget begått brott mot mänskligheten.

Åklagarmyndigheten avslutade i september sin förundersökning med hänvisning till brist på tillräckliga bevis som binder Gorškovi vid 3000 mord i det judiska gettot. Enligt åklagarmyndigheten kan de inte få bevis för att brottet inte begicks av en annan person med samma eller likartat namn.

Wiesenthal Centret lanserat en ny kampanj efter att en tysk domstol dömde den nazistiska koncentrationslägervakten John Demjanjuk (91) till fem års fängelse i maj i år, för att han 1943 arbetade i dödsläger i det ockuperade Sobibor i Polen där 28 000 judar förintades.  Efter domen mot Demjanjuk ändrades karaktären på domarna eftersom den  banar vägen för lagföring av personer som inte var direkt kopplade till specifika brott, utan deltog i allmänhet. Således dömdes Demjanjuk för att bidra till mord när han var vakt i  Sobibors dödsläger.

Efter det att Demnjanjuk fått sin dom i Tyskland öppnas åter hundratals filer för att studera vakterna i koncentrationslägren.

Det mördarna gjorde är fruktansvärt och förkastligt, men det är faktiskt också förkastligt att anklaga ett helt land för vad en idiot gör. Jag ser framför mig Per Ahlmarks ögon när han dömde ut alla letter för vad som hände i Lettlands förintelseläger under andra världskriget.

Men vem dömer de sovjetiska massmördarna för vad som hände i Estland, Lettland, Litauen, Polen, Jugoslavien, Tjeckoslovakien osv. osv. och inte minst i Ryssland och andra f.d. Sovjetstater. Lettland försökte; de dömde en mördare, men det blev ett fruktansvärt liv i Moskva. Estland försökte också, jag skrev den 12 april 2010:

En annan intressant händelse i dag är att Rysslands ambassadör visade en historiebok som han vill att alla ryska elever i Estland ska läsa. Det som var särskilt speciellt i den boken är, att den man som bar ansvar för många, många människors avvisningar till Gulag, Arnold Meri, (jag nämnde honom den 22 mars) och skulle ställas inför rätta här i landet om han inte hunnit avlida, han finns med som hjälte som alltid ska ihågkommas en viss dag varje år. Det kan man väl kalla intressekonflikt, och vad betyder det att de estlands-ryska barnen får för uppfattning om deportationerna?

 

Trackback
RSS 2.0