Dec. 5, 2011 Kopli är en speciell del av Tallinn.

 

 

Väljare till den ryska Duman I Estland.

I Estland vann Enade Ryssland.

Det kom 17 941 människor till Ryska Federationens ambassad i Tallinn och till vallokalerna I Tartu och Narva.

I Estland lever totalt 118 220 ryska medborgare, alltså var det 15,7 % som röstade.  Enade Ryssland var mest populärt, de fick 67.19 % av rösterna. Ryska kommunistpartiet fick 15,14 % och Rättvisa Ryssland fick 7,33 %.

Liberaldemokraterna fick 5,88 %, Jabloko 3,57 % Rysslands patrioter  0,64 % och övriga 0.25 %.

Allt är preliminära siffror.

…..

Kopli är en speciell del av Tallinn. Under den första frihetstiden byggdes där hus för arbetare.

Första gången vi var där var alla hus i starkt behov av renovering. Det var 1992. Enno tog oss dit för att vi skulle se något riktigt dåligt. Istället för fönster var det masonitskivor, färgen flagnade och husen var delvis fallfärdiga. I ett fönster satt en skylt: Bordell, öppet 9.00 – 129.00, lunchstängt 11.30 – 12.30. Ungefär så. Det var ett helt ryskt område.

I dag läser jag i Postimees om att någon som bodde på 5:e våningen har somnat i en soffa med en cigarett i handen. Soffan tog eld, men brandbilen var snabbt där så ingen förolyckades. Vad jag förstår är det fortfarande ett område i behov av renovering, men jag hittar också ett förslag till en helt ny stadsdel med höghus och köpcentrum. På sätt och vis är det synd. Jag minns Kopli som en förstad som en gång i tiden varit mycket vacker med röda trähus. Men det var för länge sedan.

…..

Det är inte bara jag som gillar folklore…

Det blir nymålade bussar som tar oss till Museet i Tallinn se bara:

 

Trackback
RSS 2.0