Juni 1, 2011 Europadomstolen har dömt Ryssland

I dagens stockholmstidningar läser vi att Europadomstolen har dömt Ryssland att betala skadestånd till Michail Chodorkovskij för övergrepp vid domstolsförhandlingarna. Åtta gånger hat det skett övergrepp 0och det ska Ryssland betala honom 25 000 Euro för. - Ryssland har aldrig tidigare rättat sig efter Europadomstolens beslut, och det är synnerligen tveksamt om de kommer göra det nu.

I Tadzjikistan ha man beslutat att ta ner en jättestaty på Lenin. Den är 23 meter hög! Statyn står i en stad som en tid (1939-92) hette Leninbad. Statyn ska ersättas med en park med fontäner och ett monument till landets "landsfader" Ismail Samani, som levde på 800-talet.

Anna Politkovskajas förmodade mördare är gripen! Han greps i föräldrahemmet i Tjetjenien.
Politkovskajas son säger att även om mannen döms för mordet, kommer vi aldrig få veta vem som står bakom det. Det gissas på att det antingen är Tjetjeniens ledare Kadyrov eller Vladimir Putin själv.
När rättegången mot två av hans "medhjälpare" ägde rum hade mördaren själv flytt utomlands. Varför han senare har vågat sig tillbaka vet vi inte. Hur han över huvud taget kunde ta sig in i Ryssland när han är internationellt efterlyst undrar Novaja Gazzetas chefredaktör.
Saxat ur DN.



President Ilves med Ungerns utrikesminister.


President Ilves  framförde sina synpunkter i dag till Ungerns utrikesminister (Ungen är nu ordförandeland i EU) att Vitryssland ska få möjlighet att bli medlem i unionen.

I dag var det årets värmerekord i Tallinn: 29,4 grader. Landets högsta temperatur någonsin (?) uppmättes den 11 augusti 1992: 35,6 grader i Võru.

Och nu är han serie också! Putin alltså. Här är en engelsk version. Serien finns på ryska, tyska, franska med flera språk.  Ni kommer hitta Medvedev också. Titta här:

http://www.superputin.ru/englishski/index.html
Trackback
RSS 2.0