Juni 2, 2011 Esterna ser mest positivt på livet

Sångfestivalplatsen, som byggdes under sovjettiden är i stort behov av reparation. Staten och Tallinn stad har tillsammans beviljat 70 000 Euro för detta ändamål.







Veronika Kalmus, student vid Tartu Universitet har undersökt hur balterna känner för de förändringar som skett under åren efter befrielsen. Esterna ser mest positivt på livet och menar att man ska klara ut det som det är, medan letter och litauer är mer negativa. När det gäller letterna har de haft det mycket jobbigare under finanskrisen, och återhämtningen tar längre tid där och i Litauen. Ändå menar Kalmus att hon är överraskad av  den stora skillnaden.





Fursten av Monaco, prins Albert är just nu på besök i Estland. Här
hälsar han på det estniska presidentparet.

Rakvere satsar på att bli en stad för hälsa. Där finns en mycket fin spa-anläggning med möjligheter för flera olika aktiviteter. Det är där vi varit på massage och i alla fall jag har känt mig starkare efteråt. I sommar satsar satden på ett stort Sommarspel, där man räknar med att det kan komma upp till 4000 deltagare. Presidenten är beskyddare och invigningstalare. Spelen hålls den 8 - 11 juli. Alla är välkomna. Det blir den stor musikfest i Folkets Hus också.




Förra årets invigningsparad.




Trackback
RSS 2.0