Juni 27, 2011 Det är ett brott att fördöma kommunismen hörde vi i morse i morgonekot.

Det är ett brott att fördöma kommunismen hörde vi i morse i morgonekot. Ett brott i Sverige alltså. Det betyder att vissa människor är det inte fel att döda och sabotera livet för. De som tycker så menar att kommunismen är en i grunden god rörelse i motsats till nazismen. Hur kan den vara god, när den inte skapat något annat än skräck och mord i de länder den funnits? Kan inte de som trodde på kommunismen erkänna att de hade fel istället. Det är mänskligt att fela, men det är inte mänskligt att sabotera livet för miljontals människor; inte för någon enda människa. Eftersom kommunismen visat sig inte fungera, måste man väl säga att läran inte fungerar. Kanske beror det på att vi människor är så otroligt olika. För länge sedan var det en absolut fördel att vi var olika. Några skulle gå i första ledet, de orädda, sedan kom de andra med sina olika egenskaper. I dag skulle det alltså vara bäst, om vi, som kommunisterna vill, alla är likadana. Eller??
Jag hörde just att i de nya bostäderna som byggdes i Tallinn under ockupationen gjordes köken minimala, och matbord tillverkades egentligen inte. Därför att alla skulle äta kollektivt. Privatliv var förbjudet. Det var farligt för Moskva om människor talade i enrum. Den misstänksamheten kostade miljoner människor livet.

Annars har vi en underbar kväll. Vi har varit på middag och småpratat om allt möjligt som jag hoppas att jag kan återkomma om.

....
I de baltiska länderna säger man Grusia om Georgien. Det är det ryska namnet på landet. Nu vill Georgien få slut på det. De vill att alla ska säga det georgiska namnet: Georgien.

Det är problem vid Narvafloden. Esterna har ett stort ansvar i EU eftersom de har en gräns för unionen. Det är alldeles för lätt att simma över floden för den som vill ta sig in i EU illegalt. Därför är det nu förbjudet att bada på andra platser där än lättbevakade badplatser. Naturligtvis är folk som bor vid floden jättearga. De har ju alltid badat där, men staten säger att det är bara att anlägga nya badplatser med bevakning, så är problemet löst.

Den stora nyheten i Postimees i dag är annars att jordgubbarna är 14 % billigare än förra året!
Trackback
RSS 2.0