Maj 13, 2011. I Litauen har man dömt en sovjetpolis.

Det visar sig att det inte bara handlar om att Putin ska bli den nye tsaren. I dagens DN kan vi se att han också är den nye Paulus.

"Under sina dagar i KGB gjorde Putin orätta saker till en början. Men när han blev president fylldes han av den helige anden och precis som aposteln började han leda sin flock", berättar sektledaren Moder Fotina i tidningen.
Det var inte illa. Kan det bli bättre? Vilken saga!

I Litauen har man istället dömt en sovjetpolis.
Sju litauiska poliser och gränspoliser dödades vid en tullstation vid gränsen mot Vitryssland den 31 juli 1991. De sköts i huvudet. Då var det en månad kvar av Sovjetunionen.
Enligt domstolen var förövarna tre män från inrikesdepartementets specialgrupper i Riga som handlat på order av sin chef. En av dem var den nu dömde. Han blev lettisk medborgare efter Sovjets fall och utlämnades till Litauen. De tre andra misstänkta bor i Ryssland som vägrar lämna ut dem. Detta kunde vi läsa i gårdagens DN.

För 10 år sedan vann Estland Eurovisionsschlagerfinalen i Köpenhamn. Det var första gången de deltog i tävlingen!  Segrarna var Tanel Padar och Dave Benton. Den senare är född i Aruba, men boende i Estland.



Vinnarna 2001

I går kväll gick både Estland och Sverige vidare till finalen i morgon. Vem ska man hålla tummarna för?


Trackback
RSS 2.0