Maj 20, 2011. Vice borgmästaren i fängelse.

Vill ni se Tallinn? Titta här: http://www.tallinn.info/flash/

Det har kommit en ny video från de kidnappade cyklisterna.



De undrar varför ingen gör något. Kanske har de fått order att säga så. I alla fall lever de fortfarande, och i Tallinn tror man att det inte är några fundamentalister som tagit dem, utan får de lösensumman är chansen stor att de släpps. Vi kan bara hoppas på ett lyckligt slut på det dramat.

Den engelske musikern Fred Firth är på besök i Tallinn. Han ska lära ut improvisation. Han är lärare vid universitet i Californien och Schweiz. "Det viktigaste är att locka fram personen bakom instrumentet" säger han. Resultatet kan vi se i en konsert senare.


En hund som hade svåra skador efter misshandel omhändertogs av Djurskyddet. Vi fick se bilder på den, och det var otäcka sår på kroppen. Trots det fick plågaren tillbaka sin hund av domstolen. Ägaren skulle bara betala kostnaderna för besöket hos veterinären sedan kunde hon hämta sin hund. Hoppas hon ändå förstod att hon gjort fel!

Vice borgmästaren i Narva sitter nu i fängelse för korruption. Han talar bara ryska, kan ingen estniska. Häromdagen hörde jag att de talade i radio om att de läkare som fortfarande tar mutor ska bestraffas. Det förekommer fortfarande på vissa håll i Estland. I det sovjetiska Estland var det mycket vanligt, eller snarare en regel att man betalade mutor för att läkaren skulle göra sitt jobb. Betalade man vid en abort blev man sjukskriven och kunde få barn senare; betalade man inte blev man hemskickad direkt och skulle aldrig mer kunna bli gravid. Hade man ett sår kanske det inte ens blev tvättat utan extra pengar.
På Rakvere sjukhus krävdes absolut inga mutor. Jag fick den allra bästa vård i alla fall. Jag fick en räkning och betalade den och så var det bra. Det var i augusti-september 2009 jag var där.

Just nu har det här fotot tagits vid Ebavereberget. Jag ville se hur långt våren kommit. Den är lite mörk.



Man ser ju nästan bara barrträd!!
Trackback
RSS 2.0