Sept. 13, 2011 Jag är fortfarande upprörd över Nordegrens program i går.

I dagens expressen.se kan vi läsa om att Magnus Utvik i en ny bok ”Med Stalin som gud” berättar om en vänstersekt i Sverige som han tillhörde i sin ungdom. Det är chockerande läsning. Visste någon vad som egentlige hände i vårt land?

 

 

Magnus Utvik och hans bok.


De planerade en väpnad revolution i landet.
- Om någon hade frågat om vi skulle ha kunnat döda... Ja, det kunde vi alla, säger han.

Kommunistdiktaturen Albanien var himmelriket och Stalin var gud. Det vänsterextrema partiet KPS var stalinistiska fundamentalister och kallades för kommunisternas Jehovas Vittnen.
Partiet bildades 1982, just när den breda vänsterrörelsen på 70-talet hade lagt sig. De var ett hundratal personer som planerade en väpnad revolution. De ville införa enpartidiktatur, stänga ner alla kyrkor och fängsla eller sätta en kula i huvudet på alla som gjorde motstånd.
- Det är ett brutalt budskap. De som var med var extremt hängivna. Ingen backade för att våld var nödvändigt, säger författaren Magnus Utvik.

- Partiet hade alla sekteristiska drag. …Det fanns hårt reglerade ramar för hur man skulle leva som partimedlem. Allt från hur det var tillåtet att klä sig till hur man umgicks och vad man lyssnade på för musik till hur man skulle spendera sina pengar och hur mycket pengar man skulle skänka till partiet.

När han lämnade partiet var han 20 år. Tillvaron rasade samman och han försökte ta sitt liv.

Nästan ingen av de tidigare parti­kamraterna vill i dag prata om tiden i partiet. De är nu rektorer, författare och högt uppsatta akademiker. Är det förklaringen till att vi inget hört? Är det förklaringen till att man med mild röst säger att ”är man inte vänster i sin ungdom har man inget hjärta”?

Detta är inget som oroar svenskarna. Ingenting vi behöver ”göra upp” med.

 

De var inte ensamma. Vad planerade kfml/r att göra i Sverige? Medlemmarna i den sekten är nu vanliga medborgare som gör uttalanden i media. Människor vi ska respektera. Har ni läst vad vänsterpartiet kommunisterna skrev om Stalin på sin webb? Jag sparade det inte, bara läste, och jag förstod varför deras Jenny Lindahl inte tyckte att Stalin var så farlig.

 

Jag är fortfarande upprörd över Nordegrens program i går. Ingvar Lundin grät i det programmet över två judiska unga pojkar som fått ge sitt namn till en skola, en elitskola någonstans. Jag skulle kunna gråta över många, många estniska mördade barn som aldrig fått ge sitt namn till någonting. Inte ens en gravsten.

 

 

Feank Baude? Tänkte han mörda oss?

 

Jag minns  när en av O-na (jag tror det var Ortmark) i TV sa till Frank Baude att om han, Baude kfml/r, fick makten skulle han, O, skjutas, medan däremot Frank Baude får leva under en socialdemokratisk regering, och Baude höll med. (min blogg Sept. 24, 2010)

Har vi någonsin varit så duktiga och rena människor som vi velat att alla ska tro, så fina att vi har rätt att döma andra folk utan att se bakgrund och orsak? Måste vi inte tro att om Sverige dragits in i kriget, då skulle det ske utrensningar. Måste vi inte lugna oss lite i våra fördömanden och se människorna i ögonen. Det vi är så dåliga på när det gäller våra barn. Se dem i ögonen och be dem berätta vad som hänt. Kanske har vi felinformerats! Kanske har vi själva inte gjort upp med vår egen historia, utan föredragit att de grymheter de svenska soldaterna utsatte människor för istället ska glömmas, och vi har strukit det från historieundervisningen så ingen ska få veta.

…..

Ur vänsterpartiet, Nackas program

”De föräldrar som inte har sina barn i samhällets fritidsverksamhet för ut sina barn i utanförskap.” … Att barnen inte får vara på fritids ”kommer att kosta mycket längre fram i barnens liv. Barn som springer lösa ute på eftermiddagarna, hamnar i negativa gäng och får då dåliga vanor.” (Nackalistan)

Jag undrar: det värsta ödet ett barn kan råka ut för, är det att vara med föräldrarna?

…..

På Saremaa vill man skjuta den varg som setts på ön.

 

Det har funnits vargar på ön tidigare, men ingen vill egentligen ha dem där. Borgmästaren tycker dock att man måste acceptera naturen som den är, och accepterar inte att den ska sakjutas.

Trackback
RSS 2.0