Sept. 26, 2011 Estland har den renaste luften.

Helt kort i dag en positiv nyhet:

Världshälsoorganisationen (WHO) har idag publicerat en jämförande tabell över världens luftföroreningar i tätorter som visar att Estland har den renaste luften. Mauritius har den näst högsta och nummer tre är Kanada.

WHO:s databas innehåller information om 1100 städer i 91 länder. Data samlades in från huvudstäder med mer än 100 000 invånare, vilket gör att luftföroreningar uppmättes i Tallinn, Estland. Uppgifterna om Estland är från 2008.

I studien undersöktes två olika storlekar på föroreningspartiklar(mindre än 2,5 mikrometer i diameter resp.  10 microns storlek).

Enligt WHO kommer mer än två miljoner människorårligen att dö av att inandas små partiklar.

.....

Och så en om Ryssland:


Michail Gorbatjov.
Michail Gorbatjov.


Michail Gorbatjov, Sovjetunionens sista ledare menar att det kommer bli stagnation i landet om Putin väljs om till Rysslands president.

"Det är fel, eftersom den framtida presidenten inte planerar några förändringar, utan bara tänker satsa på sitt gamla team för att behålla makten."  

Gorbatjov sade "att ingen utveckling av landet kommer ske eftersom dessa människor som har makten i Ryssland idag  inte avser att ändra status quo eftersom de har personliga och affärsmässiga intressen som gör att de saknar den politiska viljan att ändra något i landet."

Trackback
RSS 2.0