April 29, 2012 Vargar har haft kalas i Albu kommun.

Varje gång vi far till Rakvere spanar vi efter storkar. I boet som finns alldeles vid vägen har det bott storkar varje år vi varit här. Så också i år. Det var lite oroligt när det kom några extra vinterdagar, men storkarna är kvar!

…..
 

Vargar har haft kalas i Albu kommun. Trots elstängsel lyckades några vargar ta sig in bland de 130 fåren och döda15 får.


"Ägaren har inte lyckats med stängslet, och det bör vara en varning för grannarna i området.” säger Vello Noorvel, Kõrvemaa jaktsällskap. “I allmänhet brukar vargar inte ge sig på får så här års. På hösten ska de lära sina ungar att jaga, och då är det mycket vanligare att får dödas.”

2008 råkade samma uppfödare ut för vargar. Då dog 11 får. De ekonomiska förluster som drabbar fåruppfödaren täcks av staten.
 
.....
 



I Lettland finns en djurpark, Līgatne Park, där bor två björnar, som Estland väldigt gärna vill ha. Men den lettiske ministern har inte bestämt än om det blir så.
Vid transporten vill man använda helikopter. Man ska försökja söva björnarna i en bur, som sedan flyttas över i helikoptern. Frågan är om det finns någon helikopterförare som är van vid björntransport.
Björnarna visar nu stor oro, det är dags att para sig, och en honbjörn har redan lyckats smita från parken.
En annan björn skulle flyttas, och man skulle bedöva den, men björnen blev så uppskrämd och försökte fly. Då sköt man den istället och nu ska den stoppas upp och placeras på museum.
…..

Det är viktigt att det är kallt på första maj. Enligt de gamla spåmänniskorna blir det då varmt och vackert väder i sommar. Vi hörde just att det förväntas bli varmt på första maj. Jaha, då blir det kallt och regnigt alltså-
Trackback
RSS 2.0