aug 9 2012. OS.

 
Gerd Kanter tog alltså bronsmedaljen i duskus. Jag kan lova att nästan hela Estland satt och väntade och väntade på det där jättekastet som måste komma. Det kom! Alla höll andan, men det bara snuddade vid det då längsta kastet. Och sedan kommer den där tysken och gör att helt fantastiskt kast!
Men det gör inget. Herla Estland jublar! Esterna i London som inte satt på Stadion, de var på en pub och väntade in resultatet. Engelsk TV visade inte den här finalen, och inte så många andra länder heller kan man gissa. Pubbesökarna fick slå på estnisk tv i sina mobiler och följa spelet där.
Vilken succé när Kanter kom in på puben tillsammans med sin hustru, pappa och tränare. Fru Liina Kanter sa att hon inte var nervös under tävlingen. Ibland vinner han, ibland inte. Det går som det går, men det här var naturligtvis jätteroligt! Pappa Jaan stod med tårar i ögonen och njöt av den härliga stämningen.
En kväll (vilken?) kl 19.35 ska alla samlas på Rådhusplatsen i Tallinn och hylla medaljörerna och deras tränare.
…..

Popgruppen Pussy Riot satt i sin bur i rättssalen i Moskva. De log och verkade inte direkt nedslagna. Nu sägs det att (efter Putins uttalande om ett lägre straff) gäller det antagligen 3 år, men ingen tror riktigt på det heller. Om de blur dömda kommer de friges efter ett par månader av Putin, tror man.
…..
EU skickar matleveranser till Estland! Det kom som en överraskning. Trots att levnadsstandareden höjts är det en rekordstort livsmedelsmängd som skickas.
 
 

För tredje månaden i rad kör lastbilar runt i Estlsand med mer än 2.500 ton torra varor och 600.000 liter matolja.
 
Det är avsett för de 130 000 estländare som har det svårt: ensamstående mödrar, människor med funktionshinder, sådana som dricker mycket alkohol etc.
…..

I Tallinn diskuterar man hur man ska klara trafiken. Det blir fler och fler bilar och vägarna proppas. Man har öppnat bussfilerna något men nu diskuterar man om även cyklister, motorcyklister, elbilar och bilar med fler än två passagerare ska få åka där. “Då kommer det säljas stora dockor som placeras i baksätet.” sa Ants direkt. Vi får se...

…..
På en teater i Tartu ges nu en pjäs som handlar om att vi egentligen inte behöver männen så mycket. Avla barn och kanske något mer, annars klarar vi oss bra. - Jag måste se den pjäsen!

På filmfestivalen i samma stad kan man se kärleksfilmer. Då behövs männen. (I alla för det mesta)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0