juli 27 2012 Den est som tar guld i OS får ett statligt premium på 102 258 Euro.

 
 
Det är en underbar dag med mycket sol. I dag ska det badas i badtunnan!

I går kväll bestämde vi oss för att se Kanal 2:s nyhetsprogram “Reporter” istället för Aktuaalne Kaamera; de går samma tid. Det blev mer inhemska nyheter på det sättet.
Först fick vi se hur polisen jagade en motorcykel som körde synnerligen fort. De började med att de skulle få honom att stanna när de såg att baklyktan var trasig. Han stannade inte. De mätte upp en hastighet på 200 km/timmen innan han till slut gav upp. Då kom förklaringen. Han hade inte körkort; han hade inte några papper alls på cykeln. Allt var fel. En reporter frågade polisen om det är vettigt att förfölja motorcyklar på det viset. Risken för olyckor blev ju enorm. Men polisen svarade: “Jagar vi dem inte, åker de lätt ifrån oss allihop. Vi måste statuera exempel.”

Det har blivit förbjudet att röka på vissa ställen, och polisen kan bötfälla missbrukare med 80 Euro. Nu under den första månaden varnar de bara för att människor ska vänja sig.

En diplomat från ryska ambassaden har kört bil helberusad och ramponerat några skyltar. Som tur var blev ingen skadad. Polisen berättar att personalen på ambassaden dricker ofta och ibland kör de bil i det tillståndet. Tre gånger under det senaste året har polisen fått ta hand om berusade ryska diplomater som varit ute och kört bil.

Den est som tar guld i OS får ett statligt premium på 102 258 Euro. Idrottsmannens tränare får hälften så mycket. Det fortsätter alltså med stora belöningar i idrottssammanhang.

I Tallinn Zoo föder de upp leoparder. Årets ungar har just döpts. En heter Frida. Under åren har sammanlagt 40 leoparder från Tallinn Zoo släppts ut i frihet.

De har haft lite svårt att bestämma sig för vad de ska göra med Kiltsi säteri, som är nyrenoverat. Nu har man i alla fall bestämt sig för att ha en nattfest med musik, vandringar och mat. En god början i alla fall.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0