Mars 10, 2012 Numerologi.



En Pyrrhus seger?
 

Jan Vichmann på Postimees har gjort en sensationell upptäckt som jag måste förmedla:


För en tid sedan hörde jag en historia  om mystiska dödsfall bland härskarna i Ryssland. Många med talet 29. Jag tror inte på numerologi, men jag började kontrollera fakta och blev fundersam.


Rysslands upplysta självhärskare Katarina II dog av en stroke den 17 nov. 1796. Hennes son, Paul, som enligt historikerna regerade med ett fruktansvärt tyranni, var sonson till tsar Alexander I, Napoleons besegrare. Paul dog i Taganrog den 12 jan 1825 i den mystiska "Taganrogfebern". Farmodern dog 29 år och 14 dagar tidigare.

Tronen övertogs av den yngre brodern Nikolaj som avled den2 mars 1855. Tidsskillnaden mellan brödernas död var 29 år och 3 månader. Under näste härskare, Alexander II:s tid upphävdes livegenskapen. Revolutionärer tog sedan livet av honom i sitt sjunde mordförsök. Tsar Alexander III, dog den 1 nov. 1894. Hans son Nikolaj II avsade sig tronen.


21 jan.1924 dog den ryske massmördaren Lenin. Skillnaden i dödsdatum mellan Alexander III och Lenin var 29 år 2 månader och 20 dagar.

Den värste diktatorn Stalin dog den 3 mars 1953, skillnaden mellan deras död är 29 år, 1 månad och 10 dagar.

Efterträdaren Chrusjtjov var en obildad, excentrisk och bakslug komiker. Trots allt blev det lite lättare att leva i Sovjetunionen under hans tid.

Därefter kom Ryssland att styras en längre tid av Brezjnev. Hans tid kallas stagnationstiden, men under hans tid var Sovjetunionen fortfarande på toppen av sin militära makt, den andra supermakten. Den gamle mannen dog den 10 nov 1982. 29 år och 8 månader och 7 dagar efter Stalin

.
Om det fortsätter i denna takt ska nästa stora ryska härskare dö någon gång under perioden 10 nov 2011 till 10 nov 2012. Någon gång i intervallet 29 - 30 år efter Brezjnev.
I Ryssland vanns presidentvalet den här gången av Putin, som utan tvekan är han en färgstark personlighet, med ett påklistrat demokratiskt sinnelag, och Tjetjeniens förövare, spion, karateutövare, reaktionär. Och som estniska media har rapporterat nyligen har redan en man försökt hålla dödsschemat. 29-års-diagrammet kan dock fortfarande upprepas.

Jag kan inte säga bestämt om detta var en Pyrrhusseger? Kanske var det den här gången klokt av Medvedev att ge upp sin kandidatur. Den som lever får se.

 

Wikipedia: En pyrrhusseger är en dyrköpt seger, en seger med stora egna förluster. Innebörden i uttrycket kan även vara att resultatet av "segern" visar sig leda till en förlust längre fram.

 

 
Trackback
RSS 2.0