Mars 6, 2012. Även Savisaar gratulerade Putin.

 

Även Savisaar gratulerade Putin.

Tallinn borgmästare Edgar Savisaar skickade ett välkomstbrev till Vladimir Putin efter presidentvalet. Han gratulerade Putin för den fina valkampanjen och för att han segrat samt önskade framgång för det ryska folket.

 "Valet av Dig till Rysslands president är en viktig faktor för stabil utveckling och en förutsättning för att stärka europeisk säkerhet och samarbete", skrev Savisaar.

 Han uttryckte förhoppning om att de ömsesidiga relationerna mellan Ryssland och Estland skulle kunna färgas av den anda av samarbete som präglat deras individuella möten i början av 90-talet, som hölls mellan Tallinn och S:t Petersburg.  (Postimees)

Och de goda relationerna mellan de två partiledarna har fortsatt även efter 90-talet. En viktig anledning till upploppen under Bronsnatten i april 2007 var ju att Putin ville ha Savisaar som premiärminister i den fria republiken Estland.

…..

I morgon ska jag berätta om ett fantastiskt seminarium som har ägt rum i Göteborg, där flera av de män som stod bakom upplösningen av Sovjetunionen deltog i en paneldiskussion. De kunde berätta exakt vad som hände. Dokumentationen från det seminariet kommer att sparas för framtiden. Bl.a. frågan om hur det hela genomfördes utan (nästan utan) militär och strid besvaras. Att Baltikum hade en speciell roll i Sovjetunionen får vi också veta. Oerhört spännande!

Trackback
RSS 2.0