okt 26 2012. Har du stulit?

 
 
 
 
Vintern kom till Estland i natt. Flera cm snö ligger över landskapet. Många bilar har kört i diket. Det är med andra ord likadant som i Sverige när den första snön kommer. Ingen har bytt till vinterdäck i tid och vägarna är rena iskanorna. (på en allmän fråga i Postimees svarar 33 % att de har satt på vinterdäck!!)  Visst känner vi igen det?!
 
Snön kommer troligtvis ligga kvar till i mitten av nästa vecka, säger EMHI. 
-----
I Postimees läser vi en artikel med rubriken: Berätta: har du aldrig tagit något bakom arbetsgivarens rygg?
 
Rakvere Köttförädlingsbolag har tydligen förlorat tonvis kött under en längre tid i sitt företag. Man kan inte se någon annan förklaring än att det är personalen som tagit det. Är det verkligen så att det är den sovjetiska moralen som kommit tillbaka? frågar tidningen. Vi kommer att tänka på cheferna vid fiskeriet som byggde ett särskilt hus för stöldgods eller kottkolchosens arbetare som smög utefter staketet med ett köttstycke på huvudet för att skicka över det till någon på andra sidan som transporterade iväg det. 
Liviko (alkohol) och Kalev (ckoklad) är annars de två företag som är mest förknippade med stölder. T.ex. var det en mycket bra elektriker som slutade sin tjänst i slutet av sovjettiden, och då såg man att en dörr i den omgivande muren som var säkrad med ett elskåp gick att öppna från båda hållen och att det alltså kunde komma folk utifrån och ta en back vodka. 
Från chokladfabriken gick de med godis tejpat i byxfållen eller i stövlarna.Tunnare chokladkakor lades vid fönstret så att det inte syntes av kontrollanten.  Alla som arbetade vid fabriken hade rabatt på varorna, men de tjänade mer på att stjäla. 
I dag beställer företagen mer kopiepapper, kontorsmaterial och kaffe än det skulle behövas...
Så avslutar tidningen med att be människor skicka in sina egna berättelser om stölder på jobbet!
-----
Läkarstrejken är över! En överenskommelse att alla återgår till arbetet är undertecknat.
 
-----
Jag ser att Nordea föreslår att Finland inför en paralell valuta, och då kan jag berätta att Estland aldrig övergett sina kroon helt och hållet. Alla priser presenteras med båda valutorna och vi är många som har kvar den omräknare vi fick vid övergången till Euro. Men man kan inte välja vilken valuta man ska använda, som Nordea föreslår att man ska kunna göra i Finland. Man ska alltså kunna ha både ha finska mark och Euro i sin plånbok. Märkligt.
-----
 
Shirley MacLaine har berättat att det var utomjordingar som sa till Ronald Reagan att han skulle ägna sig åt politik! Reagan har själv berättat det. Ike Eisenhower träffade också på utomjordingar.
"Jag bryr mig inte om ifall folk säger att jag är galen nu, det säger de i alla fall", säger stjärnan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0