sep 18 2012 ...istället ska vi se på dem med beundran....

 
 
I dag talar man om de uppblossande protesterna i Kina mot Japan. Det gäller öarna som Japan nu definitivt anser vara deras. Man menar att det blir så häftiga demonstrationer beror på att Kina aldrig kan glömma vad Japan utsatte dem för under andra världskriget.
Jag vet andra länder som blev utsatta under andra världskriget och nästan femtio år efteråt. De skulle aldrig bli ursäktade om de gjorde något dumt mot de skyldiga för de fruktansvärda saker som hände. Tvärtom beskylls de för att "behandla ryssarna illa". Ska vi inte istället se på dem med stor beundran för det oblodiga sätt de baltiska länderna behandlade de kvarvarande ockupanterna på efter sin befrielse. Det är helt fantastiskt att de demonstrationer som gjordes var i den goda känslan, "den sjungande revolutionen" och "den baltiska kedjan". Har det hänt tidigare i historien? De enda som dödade var ockupanterna själva som dödade folk i Litauen och Lettland. Två hjältar i Tallinn som försvarade TV-tornet betydde mycket för att inte samma sak skulle hända där.
Hur skulle det vara om vi belönade dem för deras agerande. Kanske med ett Fredspris?
 
.....


 
Garri Kasparov, scackvärldsmästaren som nu är oppositionspolitiker i Moskva, föreläser just nu i Tallinn på “Forum Öppet Samhälle”. Han menar att Putin inte är nationalist. Ryssland accepterar nationalismen på allvar först när de har praktisk nytta av den.
«Putin kan bära vilken hatt som helst - en liberal, fascistisk eller vänsterpopulistisk.  Det finns ingen ideologi alls. Nationalism kan vara hans sista räddningsplanka,  men det tror jag inte. Putin tror på kraften hos pengarna och kapitalet som genererar ännu mer pengar ", sade Kasparov.

Enligt honom kan man se situationen för invandrarna och ryssarnas åsikter om dem med viss ironi. Det är särsklilt illegala invandrare från Centralasien som har svårt att få arbete, men de största problemen har nordkaukasierna som som ändå är ryska medborgare.
"Detta är en mycket liten minoritet. Men eftersom båda grupperna är mycket aktiva i den kriminella världen blir de synliga. Men de är starka - de har kopplingar till polisen och det bidrar till ilskan mot kaukasierna

Dessutom ogillas även muslimer i Ryssland. Att de alltid ogillat balter och framför allt ester är ingen hemlighet.
-----
Moe ekologiska Vodka har fått pris.

På Estlands friluftsmuseum Rocca al Maar  förklarades i söndags att "Bästa ekologiska produkt 2012" är den utsökta nyheten “Ekologiska 1886” från Vodkafabriken.

Från Moe härstammar många fantastiska ester, t.ex. Ants farfar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0