april 4, 2013 Postimees i dag.

Postimees i dag:
Den ryska radiostationen Kommersants chef, Konstantin von Eggert anser att de baltiska länderna förlorat sin plats som huvudfiende i den ryska allmänhetens ögon.

I S: t Petersburg förbereder CBSS ett möte som börjar imorgon. Statsminister Andrus Ansip som vistas i Ryssland för första gången i sin roll som statsminister kommer sannolikt att träffa sin ryske kollega, Dmitrij Medvedev, meddelar estniska nyheterna.
"Det som hände för tjugo år sedan kan inte längre användas för ryska inrikespolirtiska syften", menar von Eggert. 

Den estniska europaparlamentarikern Kristiina Ojuland menar dock att man vet aldrig något bestämt när det gäller Ryssland. Hon berfarar att Ryssland närmar sig stalinismen. De satsningar man gör i år visar åt det hållet, menar hon. Det gäller försvarskostaderna som ökar betydligt, de astronomiska böterna demonstranter drabbas av och aktionerna mot de stiflelser som arbetar för demokrati och medmänsklighet, för utredning av de många morden på advokater och "whistleblowers". 

-----

Vid Ebaverebergets fot har man som vanligt högtidlighållit f.d. president Lennart Meris födelsedag och Tarapiitas farväl till de fastlandsboende och flytten till Saramaa, som jag skrev om förra året. (29 mars 2012) Den här gången var jag inte med och dansade, men de flesta andra var det.

Dans till guden Tarapiitas ära.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0