dec 14, 2013. Vad sjunger de i Ryssland?

 
Baruto/Kaido Höövelson.
Vill du resa och bevittna när Baruto avslutar sin sumokarriär?

Resebyrån Go Travel anordnar en exklusiv resa till Japan  med höjdpunkten är deltagande vid världsberömda sumobrottare Barutos / Kaido Höövelsons avslutningsceremoni. Baruto är just nu i Rakvere men reser tillsammans med resedeltagarna till Japan. 

I februari kommer man att fokusera på just Höövelson och sumobrottning.

Man kommer att besöks sumohallen, titta på deras utbildning och sjunga karaoke i Höövelsons favoritbar.  

Den odiskutabla höjdpunkten är den festliga avslutningsceremonin för Baruto som äger rum i Tokyo den 8 februari . Det är en historisk händelse som deltagarna får bevittna. Barutos sista match - denna gång mot små barn.

-----

 Paraden i S:t Petersburg.

EU- ambassadören i Ryssland, letten Vygaudas Ušackas fördömde sången som sjöngs vid en parad i S:t Petersburg då man firade 20-årsdagen av den ryska konstitutionen. Sången innhöll en rad då man hänvisade till de baltiska staterna som “vårt land”.

Litauiska politiska analytiker har kallat händelsen en provokation och en skamlig handling från den ryska politiska propagandan.

Rysslands president Vladimir Putins tal följdes av en ceremoni som hölls av Oleg Gazmanov. Gazmanov presenterade sången " Född i Sovjetunionen", och i bakgrunden visades en stor karta över Sovjetunionen.

"Det är svårt att förstå hur sådana texter kan spelas vid firandet av 20-årsdagen av Ryska federationens konstitution", sade Litauens förre utrikesminister Ušackas och tillade att "han och andra diplomater som bevistade ceremonin var "djupt förvånade".

Texten till låten innehåller orden " Ukraina och Krim, Vitryssland och Moldavien - det är vårt land. Sakhalin, Kamtjatka, Uralbergen - detta är vårt land ! Krasnodar, Sibirien och Volga, Kazakstan, Kaukasus och Baltikum ... Jag är född i Sovjetunionen, jag är gjord i Sovjetunionen”.

Universitetsadjunkt Nerijus Maliukevičius vid Vilnius universitet, institutionen för internationella relationer och statsvetenskap menar att  "Festen för högtidlighållandet av 20-årsdagen av den nya konstitutionen borde ha gett en ny vision för Ryssland; istället sjunger de på ruinerna av Sovjetunionen och och dess tidigare härligheter. Jag kallar det en skam och patetiskt.”

En annan lektor vid institutionen för internationella relationer och statsvetenskap, lektor Tomas Janeliunas, säger att “Den här låten var en typisk propagandasång som legitimerar försöken att återupprätta Sovjetunionen.

"Sången innehåller allt som Kreml vill koppla till utbyggnaden av sitt inflytande i världspolitiken . Symboler för makt, den sovjetiska diktatorn och geografiska gränser. Naturligtvis kan detta ses som en provokation, även om det är en fiktion som inte bör följas av ett politiskt svar”, sade han.

Han tillade att Gazmanov ger konsert i Litauen 29 december. «Gazmanov kan betraktas som den ryska politikens propagandaverktyg . Detta är inte underhållning. Detta är politisk propaganda” sade Janeliunas.
Litauiska utrikesministeriet har avböjt att kommentera.
 
Detta berättas i Postimees i dag. Förstår alla nu, att det finns inget som kan kallas lugn och avslappning i de baltiska staterna. Även om man inte talar om hoten man och man emellan.
Baltikum består av tre fria stater. De har olika kultur och olika sätt att arbeta, men de har absolut rätt att finnas. De som alla andra fria stater.
 -----
Och så fina bilder på vår egen blivande drottning, prinsessan Estelle i estnisk media.
http://www.ohtuleht.ee/557316/video-printsess-victoria-pere-valmistab-uheskoos-piparkooke
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0