dec 18, 2013. Dessutom var det 178 judar som deltog i det estniska frihetskriget.

Bara några rader...

Några tankar om anklagelserna om esternas nazism.

Eri Klas, den världskände dirigenten jag skrev om i går, är jude. Om hela folket var nazister skulle han då ha den roll han har?

Då och då kan vi i svenska tidningar läsa om nazisttiska upplopp i vårt land. Det är något som aldrig händer i Estland. Det enda riktiga upploppet över huvud taget i Estland hittills var det, som ryssarna genomnförde när en staty flyttades 2007.

Dessutom var det 178 judar som deltog i det estniska frihetskriget, vilket ocks¨talar emot att de inte skulle vara accepterade. Och vi minns ju kulturautonomin de hade i Estland. Varför sprids felaktiga rykten i världen? "Judarna sitter med väskorna packade!" Dumheter!

-----

Esterna litar inte på Euron. Man gömmer de estniska kronorna i madrassen, eller någon annanstans. Det finns fortfarande Eesti kroon ute bland folk till ett värde av 49 miljoner €.

Swedbank och SEB med kontor över hela Estland kommer att byta kroon till euro i december. 2014 växlas de in på Bank of Estonia. Kursen är då 15,6466 och dessutom får man betala en serviceavgift.

-----

Jag har glömt att berätta att skidåkaren Andrus Veerpalu, som tagit olympiskt guld, har blivit friad den 26 april 2013 från dopinganklagelserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0