feb 25, 2013, Aktuaalne Kaamera.

På kvällen i går var det presidentparets mottagning. Det var verkligen många som hälsade på dem. Alla ambassadörer, alla som utsetts till Årets någonting. Många företagare. Många vackra klänningar. Jag fastnade förstås för klänningar som de smyckat med broderier som vi annars hittar på folkdräkter. Jag njöt! Men det är svårt att hitta bilder på just de klänningarna.
 
I Aktuaalne Kaamera i kväll intervjuades en italienare i 40-årsålderna som har en tjänst på Tartu Universitet och talar mycket bra estniska. Det var roligt att se en europe som fastnat för Estland!
 
Man talade också om att Estland är i behov av reformer på det administrativa området. Det finns t.ex. för många kommuner som kostar mycket pengar i administration. Vi såg ett förslag för någon tid sedan att hela Saaremaa skulle bilda en enda kommun istället för alla småkommuner med varsin kommundirektör och alla andra på kommunkontoret. 
 
Några ester har tagit chansen att skicka in ett förslag till parlamentet där de säger att alla parlamentsledamöter ska ha akademisk utbildning och de ska bo i sitt valdistrikt.
Det är frestande att ställa sådana krav för att få fram ledamöter med kunskap och man vill ju gärna tro att de ska ha bättre förstånd än  människor utan utbildning. Att förslaget kommer upp kan ju också vara en följd av förhållandena under den sovjetiska ockupationen då inga adekvata utbildningskrav ställdes.
 
Några f.d. inrikesministrar har också föreslagit att den polis- och den gränspolischef som nu ska tillsättas ska få förhöras av parlamentet innan tjänsterna tillsätts.
 
Franska skådespelaren Gérard Depardieu skämmer ut sig genom att festa med den tjetjenske presidenten, som har många mord på sitt samvete, och tagit emot en femrumslägenhet av honom. Han har också uppträtt i skinnmössa med kommuniststjärnan.
 
 
Att elen blivit så mycket dyrare beror på att kostnaderna för den stora ombyggnad av elnäten som pågår och att investeringar har blivit tre gånger dyrare än beräknat.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0