feb 3, 2013, Farväl Kamrater.

27 illegala invandrare är upptäckta i Estland. De är från något land i Asien och har kommit via Ryssland, så de ska skickas tillbaka dit. De är vuxna kvinnor och män; inga barn finns bland dem. Det var boende i Võrumaa som upptäckte några människor som uppförde sig märkligt. De kontaktade polisen.
 
Det har kommit till meningsskiljaktigheter när det gäller jagandet av vilda djur i Estland. Markägarna ska få mer att säga till om, men jägarna anser att de inte har några jaktkunskaper och därför inte förstår hur det ska gå till. Markägarna menar att det kommer in männskor med vapen och ammunition i deras områden och därför måste de ha ett ord med i laget.
 
I Estland hålls kyrkoval i de lutherska församlingarna vart fjärde år, och nu är det dags igen. Det finns ingen statskyrka i landet.
 
I Virtsu ska det stå en isborg klar den 9 februari. Vi fick se dem skära ut isblock från viken. Virtsu är den orten man måste passera för att komma till Saaremaa, så många kan få chansen att gå in i den.
-----
 
 
Det går en bra serie på TV i sex delar om Sovjetunionen. "Farväl Kamrater" Den är gjord av en man och hans dotter i 30-årsåldern. Han var troende kommunist i 20 år. Hans drömmar om det perfekta samhället dog 1991. Han bodde många år i Sovjetunionen. Den börjar i svensk TV i morgon. Den ska alla se!
 
Jag ska berätta mer om det här. I dag ska jag bara citera två meningar:
Gorbatjov sågs som en krigshetsare inom Sovjetunionen.
Utanför Sovjet sågs han som en fredsmäklare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0