feb 9, 2013, Glöm inte det goda, fina hatet

 
"Glöm inte det goda, fina hatet";
en ledarkolumn i SvD, där Paulina Neuding diskuterar skillnaden mellan "hat" och "hat". Hon ger exempel på när andra än vänstermänniskor blivit hotade på nätet, men ingen bryr sig om det utan fortsätter och driver hatet vidare istället.
Hon berättar också om när Aftonbladets ledarsida försökte påtala likheter mellan henne och Anders Behring Brejvik!!
Förra sommaren skojade vänstertidskriften Galago om att man skulle skjuta Per Gudmundson, ledarskribent på SvD. När SvD gjorde en JK-anmälan hånades Gudmundson som lättkränkt. Simon Fors, som sitter i kommun- respektive landstingsfullmäktige för Vänsterpartiet i Pajala och Norrbotten, skrev på Twitter: ”Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?” /../
Sajten Vita kränkta män hänger regelmässigt ut och hånar män som inte anses vara tillräckligt jämställda eller vänster. Denna sajt och dess upphovsman hyllas i etablerade medier som skojig och progressiv.

Detta har jag tänkt på så många gånger. Det går helt i linje med att det är helt OK att mörda ester. Våra medier är så ensidiga och har bestämt sig för att de själva är så "goda" att de har alla rättigheter i världen. Om man inte tycker som dom, tja, då är man inte mycket värd. De har tolkningsföreträde i alla sammanhang. Skulle vi kunna ordna en diskussionskväll och reda ut vad som pågår? Nej, vi andra skulle inte ha en chans. Skulle vi få tillräckligt med tal-tid skulle de bara resa sig och gå.
Jag har försökt nå Åsa Linderborg för att få en förklaring till varför hon kallar sig "stalinist", men det är total tystnad. Och då måste man fundera på hur denna rosade, "intelligenta" kvinna kan fortsätta som chef på tidningen. Vem var Stalin? Vad gjorde han som var gott för folket? Han var paranoid och skapade ett helvete för människorna. Han skrev under en order att alla "kulaker" skulle dödas, vilket innebar en dödsdom för miljontals människor, många, många fler än de som dödades av Hitlers nazister. Han såg till att många, många miljoner ukrainare svalt ihjäl. Han ljög för sitt folk och för omvärlden. Vilket förtroende ska vi ha för en människa som kan ha honom som idol?
Lars Ohrly,(V) vägrade att vistas i samma rum som Jimmy Åkesson, (SD). Jag vill absolut inte visatas i samma rum som Lars Ohrly. Hans parti har varit beroende av Sovjet och landets pengar medan folket där svalt och dödades, mördades av ingen för oss adekvat anledning. Ingen har tagit avstånd, utom Gudrun Schyman som snabbt förklarade efter Sovjetunionens kollaps, att hon aldrig varit kommunist, trots att hon var partiets ordförande. Flera år senare publicerades på YouTube en video där hon dirigerar en barnkör som sjunger en lovsång till Stalin. Varför är inte det lika hemskt som det högerextrema gör?
Vem bestämmer hur vi ska värdera verkligheten?
Får efterlevande till av kommunister dödade människor lika mycket sympati, som de efterlevande till av nazister dödade? Absolut inte. Vi får inte ha några nazistsymboler synliga någonstans men kommunistsymboler reflekterar ingen över. Ofta ser vi i våra medier sympatier för kommunismen och Sovjet, men självklart aldrig för Hitler och nationalsocialismen, trots att de har det otroliga  mördandet av miljoner människor gemensamt.
Vi anklagar esterna för att de var nazister, men vi talar inte om att de faktiskt fördelade landets jord från herrgårdsägarna till s.k. vanliga människor. Är inte det istället i socialismens anda? Trots att de inte var socialister.

Vi kan också diskutera förintelsebrott i Baltikum. Jag menar verkligen att Göran Persson visade total brist på vanlig mänsklig humanism när han i Riga menade att letterna måste ta ansvar för vad de gjorde 50 år tidigare, när de just blivit släpts fria från helvetet. Och att diskussionen aldrig dör för vad som även, tyvärr, hände i Estland under den tyska ockupationen. Det har nu framkommit att de drygt femtio estniska män som deltog i uppletandet av judar i landet blev mördade när Sovjet åter ockuperade landet. De fick alltså sitt straff. Varför ska nu deras landsmän anklagas och straffas  - för att de är landsmän?
Hur var det med nazismen i Sverige? Hur tacksamma ska vi inte vara för att Tyskland behövde vår järnmalm till sina vapen? Annars hade mångdubbelt fler svenskar gjort detsamma som de ester som sedan mördades av bolsjevikerna. Hade Sovjet istället tagit Sverige då hade troligtvis många av de svenska kommunisterna också mördats och antagligen hade en stor del av den svenska befolkningen deporterats till Sibirien för att medverka till industrins "fantastiska" tillväxt, men, tyvärr, många hade dött redan under resan dit.

Jag vet att jag upprepar mig, men “repetition är kunskapens moder”, säger läraren, och det är så svårt för svenskar att förstå den kalla verkligheten för de ockuperade länderna i öster.
Jag känner skam för mina landsmän som inte vill förstå, som inte vill tänka efter, som inte efterfrågar kunskap bakom propagandan. Om vi ska få någon sanning ur historiens alla händelser, då måste vi göra det för att inte leva just så oreflekterat som vissa grupper tjänar på att vi lever. Sanning är en svår sak. Men vi måste i alla fall försöka komma så nära den som möjligt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0