juli 17, 2013. Tre ungar i boet! Det ni!

Ryssland tar ansvar för Sovjetunionens skulder!!!
Ett fördrag har undertecknats av regeringschefen Dimitri Medvedev där beräkningen görs enligt skulden Sovjet hade till Tjeckien 1994. När hela summan betalts har Tjeckien inga ytterligare fordringar på Ryssland. Skulden beräknas till 8 061 000 dollar och räntan uppgår till 1 889 000 dollar. Detta läser jag i Postimees, men jag undrar vad det betyder för alla andra länder som har krav på Ryssland för Sovjets agerande. Sovjet ockuperade Estland och stal allt ätbart och tog det till Ryssland. Hur mycket är det värt? Samma sak hände i alla länder de ockuperade, och vi vet ju också att människor svalt till döds. Ukraina förlorade många miljoner människor i den katastrofen. Det rör sig inte om några lån. Det blir liksom inga papper skrivna när ockupationsmakten stjäl, så det blir väl ingen återbetalning av det. Vi får se hur det blir med direkta lån.
-----
Jag hörde att Estland har proportionellt flest polisanmälningar i Europa, men det var inte så farligt som det lät. Om din granne råkar slå in en boll på din tomt och går och hämtar den utan att fråga dig om lov, då kan du polisanmäla honom för intrång. T.ex.
Allemansrätt i vår mening finns inte riktigt. Du får vandra i alla skogar men inte plocka bär, grenar eller något annat i privata skogar. Om du vill tälta någonstans måste du ha tillstånd av markägaren. 
-----
Vädret är mycket behagligare. När luften känns frisk, då förstår man varför man inte gjort något nyttigt på flera dagar, veckor. Det är så stor skillnad med 20 graders värme och 30 graders.
Utanför tomten arbetas det på åkrarna och i dag var det tre storkar där och letade efter mat. De har sina ungar att mata. I storkboet vi brukar titta på på vägen till Rakvere finns det tre ungar!.
-----

 Det händer en del här i alla fall:

 

TV hade sitt allsångsprogram här.
 
Kvinnobärningstävling.
 
Indrek på motocrosstävling!
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika Michelson

Hej! Allemansrätten är nästan likadan i Estland, Finland och Sverige. Man får plocka bär, svamp, blommor, medicinalväxter,hasselnötter och annat som inte är fredat även på privat mark enkigt lagen. Om den privata ägaren lagt upp skyltar att man inte får vistas på hans mark så har han dock rätt att göra det. Man kan läsa mera här https://www.eesti.ee/est/keskkond_loodus/looduskaitse/liikumine_looduses_igauheoigus eller på engelska https://www.eesti.ee/eng/keskkond_loodus/looduskaitse/liikumine_looduses_igauheoigus

Häls. Annika

Svar: Tack Annika! Då hade jag missuppfattat det.
estlandskarin

2013-07-20 @ 08:49:18
URL: http://annikamichelson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0