juni 4, 2013. Hur god var Lenin?

 
I dag kan vi läsa i tidningarna att Stefan Löfvens morfar var nazist. Och det är allvarligt. Hade han sagt att min morfar var kommunist, då hade ingen reflekterat ens. Så är det med ideologin som är skyldig till flera hundra miljoner mord på 1900-talet. "Deras syfte var gott", säger kommunisterna i Sverige. Men aldrig kan de förklara massmorden så att jag förstår det goda i dem. Egentligen hör jag dem inte förklara morden. Det är tyst om dessa oerhörda brott numera i tidningarna, och istället får deras representanter ideligen tid i våra medier.
 
 
 
Jag ska ta ett exempel på vad Lenin sagt:

Straffa Lettland och Estland!

“…Take military action, i.e. try and punish Latvia and Esthonia by force of arms (for example, “on the coat-tails” of Balakhovich go 1 mile across the border somewhere and hang there 100—1000 of their civil servants and rich men).”

Lenin
August 1920

(Latyshev, A.G. op. cit. p. 31; RNAPSH. F. 2. Op. 2. D. 447; Volkogonov, D.A. op. cit. Bk. II. p. 457. Lenin's handwritten instructions.)

Då var alltså Lettland och Estland nya fria stater. De hade frigjort sig från Ryssland/Sovjet och det var deras brott.

Citatet är taget från http://en.novayagazeta.ru/society/54598.html, alltså en rysk sida. Det är Vladimir Lavrov, Doctor of Historical Sciences, chief researcher Institute for Russian History,RussianAcademyof Sciences som skriver.

Lenininism är en ideologi som sanktionerar användandet av extrema metoder för att upp nå det önskade resultatet. (den omoraliska principen att resultatet rättfärdigar medlen).

Lenins verk som påtvingades Ryssland bygger på social rasism och socialt folkmord, dvs. eliminering av medelklassen, adeln, prästerskapet, den gamla ryska intelligentsian, "välbärgade" bönder (kulaker) och kosacker. Medan Hitlers Tyska nationalsocialistiska arbetarparti talade om nationell rasism och folkmord, talade Lenin om social rasism och folkmord; men båda -rasism och folkmord-  ledde till miljontals människors död som ett resultat av politiska beslut av dessa ledare, till brott mot mänskligheten som inte omfattas av preskription.

Lenin talade alltid om våld för att störta den legitima regeringen, vilket resulterade i kuppen i oktober 1917, då den valda regeringen avsattes och inbördeskriget började. Ett synnerligen omoraliskt krig då ryssar slogs mot ryssar, bror mot bror och söner mot fäder... Lenin uppmanade till det inbördeskriget. 

Lenin ställde upp fruktansvärda koncentrationsläger och implementerade den Röda Terrorn, en statsunderstödd terrorism.

Lenin åsidosatte de rättigheter, friheter och legitima, personliga intressen medborgaren hade enligt sin religiösa tro. Han främjade religiös intolerans genom sitt hån av religiös övertygelse, diskriminering av troende i sociopolitiska och andra områden av det offentliga livet. Under hans regim rådde militant ateism. Och Lenins instruktioner att döda så många som möjligt av prästerna är misantropiskt, kriminellt och extremistiskt.

 Allt detta finns att läsa i den massiva samling av över femtio volymer, verk av Lenin, som i själva verket inte är fullständig eftersom Lenins anhängare var rädda för att publicera uppmuntran till ett antal uppenbara terroristhandlingar.

Lenins verk har indoktrinerat nya generationer av vänsterfolk och extremister som är villiga och ivriga att provocera till blodbad. Och Gud förbjude att de skulle komma till makten igen. Det som förs fram och motiveras i Lenins verk: massaker på alla oliktänkande, floder av blod.

 Den 1 februari 1918 uppmanade den helige patriarken Tikhon bolsjevikerna ledda av Lenin: "Kom till era sinnen, galningar, sätt stopp för era massakrer. För det ni gör är inte bara illdåd: detta är verkligen ett verk av Satan, för vilket ni skall brinna i helvetets eld i det kommande livet - efter döden, och ni skall vara förbannade av en fruktansvärd förbannelse från era ättlingar i detta livet - på jorden. Av den myndighet som gett oss av Gud, förbjuder vi er att förneka mysterierna i Kristus, vi förbannar er ... "

Galningarna kom inte till sina sinnen.


I Sverige finns t.o.m. en kulturchef på en stor dagstidning som är leninst/stalinist. Hon och andra av hennes meningsfränder hör vi och ser vi ofta i våra media. Aldrig, aldrig har jag sett dem förklara ondskan hos Lenin, avsaknaden av humanism. Vilka förebilder väljer vi egentligen? 

Jag kommer överraska er med ett Lenincitat om dagen en tid framåt. Vi måste ju få klart för oss vilken "god" människa han var.

Ni vet ju att det finns både "Leninpris" och "Leninhotell" i Sverige. Senast var det Maj Sjöwall som tacksamt tog emot priset. Var finns moralen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0