mars 23, 2013, Frihetsmonumentet.

 
I Tallinn ställde man 2007 upp ett stort frihetsmonument centralt till minne av dem som avled i Frihetskriget.. Det har visat sig att det inte är byggt på bästa vis, men företaget (utländskt) som byggde har gått i konkurs. Men nu har det hänt ännu värre saker. Någon har stänkt rödfärga över stora delar av monumentet. Det är ett grovt tilltag. Ännu vet man inte vem som gjorde det. Polisen är ganska säker på att det är en rysktalande som gjort det. Någon, som inte uppskattar att esterna är ett fritt folk i ett fritt land, utan demonstrerar mot just det.
 
Bara ett exempel bland många.
-----
 
I Postimees gör man en jämförelse på vad man får betala för en tvårums lägenhet i Tallinn och Berlin.

Två rum och kök, från 45 till 50 m2, i centrum av Tallinn, kostar € 450-500/månad, för samma pengar erbjuds en liknande lägenhet i Berlin. En nyrenoverad lägenhet i Gamla stan kostar minst 700 € i månaden.

I centrum av Helsingfors och Stockholm kan du för samma pengar hyra en liten enrummare.

När Tallinn var kulturhuvudstad 2011, då steg hyrorna vilt, nästan 25%.

Man måste alltid titta på vad man får för pengarna. Man betalar hyran och ev. extra kostnader som parkering när man jämför priser. 

Jag minns att hyrorna i början av 2000-talet i centrala Tallinn hade stigit över dem i Helsingfors, det var vår advokat som berättade det för oss. Han var lite chockad över det, men fortsatte hyra i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0