mars 25, 2013, “Tänka, snabbt och långsamt”

Statsminister Jyrki Katainen inbjöd bl.a. president Ilves till ett informellt möte på hög nivå för europeiska ledare. De ska i tre dagar diskutera om framtidens EU och Unionens ekonomiska problem. Huvudsyftet med diskussionerna är att bygga broar mellan norra och södra Europa, liksom euroområdet och länder utanför euroområdet och mellan EU: s medlemsstater och andra europeiska länder. Mötet är opolitiskt och man fattar inga politiska beslut. Andra gäster är den lettiske premiärministern Valdis Dombrovskis, turkiske vice premiärminister Ali Babacan, den danske statsministern Helle Thorning-Schmidt och Europeiska centralbanken direktionsledamot Jörg Asmussen. Värdar är Finlands statsminister Katainen och Finlands EU-minister Alexander Stubb.
 
Katainen hälsar Ilves välkommen.
 
 
-----
 
 “Tänka, snabbt och långsamt” av Daniekl Kahneman. 
En bok som visar hur författaren genom forskning kommit fram till just det jag skrivit om!
När man ställer en fråga är det "den snabba tanken" som svarar först. Det som stämmer med de åsikter man redan har, ger oss svaret på frågan. Det betyder att man inte i första hand tar till sig uppgifter som är motstridiga de erfarenheter man redan har. Först efter en tids eftertanke kan vi eventuellt lyssna på och ta till oss något annat. 
Jag förstår ju inte riktigt hur alla kommunister kan fortsätta i sin tro trots att det finns så många bevis för att det inte fungerar. I  världen finns så många länder som har infört kommunismen men som har misslyckats att ge medborgarna bättre liv. Att de rättrogna inte tar till sig den sanningen beror väl då på att de inte hör de vittnesmålen. Deras snabba tanke lyssnar inte, och de ger inte tanken tid att tänka en gång till och lite mer eftertänksamt.,
 
Jag har bara läst inledningen, och har lånat ut boken. När jag läst hela boken ska jag berätta mer.
.....

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0