mars 29, 2013 Hamlet och korsvandring

 

Hamlet på Rakvere Teater i sommar.
 
 
Üllar Saaremäe William Shakespeares "Macbeth".
Üllar Saaremäe William Shakespeares "Macbeth".
 

Inom Rakveres slotttsväggar kommer det vara starka känslor i sommar. Vi ska få se Hamlet!! Regisserad av Roman Baskin och Üllar Saaremäe i huvudrollebn. Han är stor i Estland och chef på teatern. Vi har sett honom i några roller på teatern och i TV. Han brukar också ta en fikapaus på teatercaféet. Det var så roligt den där första gången när vi inte ville genera honom genom att titta rakt på. Då såg vi hur han istället försökte kika på oss och komma underfund om vilka vi var.

Tidigare shakespearpjäser som visats på Rakvere teater är: "Macbeth" (1999) och "Dracula" (1997) med Üllar Saaremäe i huvudrollen.

-----.

I dag på långfredagen har man gått den traditionella korsvandringen i Tallinn.
 
 

Vandringen började kl 13 poch gick till fyra olika kyrkor i staden. 

"Tillsammans ska vi vandra i vårt samhälle som ett synligt tecken på enheten i våra kyrkor i vår tro och vår förkunnelse."

I Estland finns ingen statskyrka, men flera olika trosriktningar. Dels är det den lutherska,  den katolska, den judiska, den estniskortodoxa och den ryskortodoxa. I officiella sammanhang tillsammans med regeringen eller militären är det den lutherska som representerar dem alla. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0