maj 18, 2013. Barn tänker inte alltid som vi tror.

Några barnhistorier från Estland där det blir fullkomligt klart att (de estniska?) barnen inte tänker som vi tror.

Via Postimees kom jag till en sida där de bett läsarna skicka in roliga kommentarer från sina barn. Här är några:

Lille Rednar sitter på morgonen i soffan och tittar sorgset på sin mamma som gör sig i ordning för att gå till jobbet. "Mamma är det roligt att gå till jobbet?

Mamma svarar att det är roligt. “Att arbeta är skojigt.”

Den lille mannen tänker en stund och säger sedan :"Mamma du är fortfarande jättedum."

 

En helg var Rednar hos mormor med sin äldre syster. Rednar protesterade när hans syster satte fast några klisterfigurer på TV:n. "Varför gör du så?" Systern svarade: "Ingen tittar ju i alla fall."

Senare kom systern in i rummet igen och släckte lampan. Rednar frågade:  "Varför gör du så nu?" Systern svarade: "Här är ju ingen."

På morgonen när systern kom in  vardagsrummet låg Rednar på en matta och mös för sig själv. "Varför ligger du där?" frågade hon. "Jamen, det är ju ingen som går på mattan just nu", sa Rednar.

Ibland när mamma har bråttom får storasystern hämta Rednar på dagis. Varje vår finns där en stor vattenpöl framför ingången. Häromdagen förklarade systern för Rednar att han inte fick kliva i pölen för vattnet gick över stövlarna. Sedan blev hon upptagen av sin mobil och såg inte att Rednar klev i vattnet i alla fall. Hon skrek till och Rednar förklarade för henne: "Du måste lära dig att behärska dig!"

En kväll såg Rednar på TV och kommenterade: "Vad synd att jag inte kan föda kycklingar själv. De där kvinnorna vet ju inte hur man gör."

-----

En treårig flicka går hem från dagis med sin mamma. "Mamma, Patrik frågar hela tiden om vi ska gifta oss." Mamman svarar: "Vill du gifta dig med honom?"

"Nej, jag vill bli stor och gå i skolan."

-----

Lille Rünno frågar mamma om hon vet varför han har en så jobbig syster.

"Nej, vad tror du själv?"

"Pappa köpte henne billigt på Selver (affären)."

----

"Om min syster skrattar, då skrattar jag också, och så skrattar alla barnen och sedan mamma också. Så blir mamma lycklig!"

-----

Dagsens sanning: 43 grader på balkongen i dag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0