maj 30, 2013. Svåra brott har begåtts i Tallinns Gamla Stad.

 
 I Tallinns Gamla Stad. Samma plats men 100 år emellan.
-----
 
Att även estniska ungdomar kan göra sig skyldiga till grymma brott upptäcktes förra året: 
 
 
Människojakt i Gamla Stan: ungdomar låg i bakhåll för berusade och turister. 

I juni släpps tre estniska ungdomar ur fängelse. Förra sommaren i Gamla Stan organiserade de på nätterna en verklig människojakt på berusade turister och enskilda berusade vandrare  - de slogs ner och misshandlades utan förvarningvar och berövades värdefulla saker.

 Raimo Raivet, intendent vid centralpolisens avdelning för brott mot äldre personer säger: "Vi har ännu inte sett någon annan som på så kort tid och i så stor skala begått en sådan medvetet grym serie av brott."

När det gäller rån har polisen visserligen redan sett extrema händelser. Men i augusti förra året fick polisen rapporter om flera obehagliga nattliga attacker i Gamla stan." berättar Intendent Rivet.

"Det gav oss huvudvärk för snart var vi tvungna att inse att det var ett gäng som låg bakom attackerna." 

Som offret valde de en utlänning eller en man med osäker gång. De få människor som kan förväntas klä sig som det utvalda offret måste ha något värdefullt på sig. Vid lämplig tidpunkt slog de till antingen genom att förvirra offret eller attackera honom bakifrån utan förvarning. När offren slagits ned fortsatte gangstrarna att slå och klädde av dem nakna.

Offren beskrev rövarna som atletiska ungdomar. Därför lyckades polisen ganska snart avslöja namnen på dem. De första spåren fick polisen när det visade sig att det gick att spåra de stulna föremålen.

Sedan fick polisen hjälp av att Inrikesminsteriet hade övervakningskameror på Långa gatan/ Pikk tänav. På inspelningen ser man hur rånarna går fram till en tysk turist, rånar honom och springer därifrån.

Utredarna såg att en av dem var en gammal bekant, en droganvändare som fanns i kriminalregistret, Vladislav Stepanov.

Vid det första förhöret visste polisen inte vilka de övriga i gänget var. Men Stepanov sa att han inte varit med vid så många av överfallen.

Dock kunde Stepanov berätta om hur han blivit bekant med esterna och uppge deras namn. Sedan gick gripandet snabbt. Brottslingarna var: Jonas Sam (16), Erlis (18) och Risto (18). Den siste har bara gått i skolan i 8 år, i en skola för problembarn. Det är ungdomar som växt upp i sovjetiska hem, föräldrarsom inte tagit till sig det nya.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0