Nov 30, 2013, En eskaderfärd.

Det händer stora saker i Sibirien. Det är kulturtidskriften KesKus som berättar att moskoviter arbetar med förändringen. I Sibirien gillar de inte ryssar, men ändå samarbetar de tydligen bra i det här projektet. Ants håller just på att läsa en artikelserie, som jag också måste ta del av, 
-----
Båttidningen Paat har för tredje året i rad ordnat en eskaderfärd med motorbåtar från Tartu, Emajõgi, till den stora sjön Peipsi, som är gränsen mot Ryssland. Därefter lyfts de ned på Narvafloden av Leho Siimsens Oy (ni kommer väl ihåg från skolan hur svenska vikingar rullade sina fartyg på stockar när de förflyttades mellan floderna till Konstantinopel. Det var i Estland och Ryssland.) och körde ut i Finska viken efter en natt i Narva. En natt sover de i Toila där de lyssnade på en sångfest med folksångaren Sulo Tintse till långt in på natten. Morgonen därpå när alla hade vaknat forstsatte de till en annan hamn i viken, Vergi Sadam där Rock Hotel med Ivo Linna underhöll.
Det var förresten inte bara ester på turen, där var också letter, ryssar och finnar.
 
 
Högst upp Ivo Linna, sedan Sulo Tintse.
 
Man behöver inte ha någon lyxbåt för att delta. Några hade enkla gummibåtar med utombordare. Den största båten var 6 m lång med mittkabin, som förresten ägdes av en finne. Där ser man. I Finland ser man vad som händer i Estland. När vi var ute senast träffade vi ju på en veteranbilsklubb från Finland på utflykt i Estland.
 
Nästa år skulle det vara skojigt att vara med. Vergi Sadam ligger inte så långt från vårt hus.
 
 
 
 
 
 
Här är några låtar med Rock Hotel på youtube:
 
 http://www.youtube.com/watch?v=q2b6ZGOkg8s
 
http://www.youtube.com/watch?v=-f9kLEtgQUs
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0