april 2, 2014. Käi p***e Vladimir Putin!

 

Även om Putin försöker ge intryck av att västerländska sanktioner inte betyder något, och att Ryssland står för sanning och rätt, finns det tecken i luften som säger att den ryska rublen kollapsar och att svåra ekonomiska bekymmer är att vänta.

(Ohtuleht)

-----

Den estniske politikern och människorättsaktivisten Jevgenij Krištafovitš har publicerat en uppmaning till Rysslands president Vladimir Putins parti i ganska krispiga ordalag. Det finns också en video som heter "Ühtne Eesti Suurkogu"/ Förenade Estlands Storförsamling och finns här: http://www.ohtuleht.ee/574296/video-jevgeni-kristafovitsi-poordumine-putini-poole-kai-pe

 

Õhtuleht har tolkat den så:

Jag vill! Jag insisterar!

Jag, Eugene Krištafovitš, ryss och estnisk medborgare, utgör en del av den estniska nationen och dess rysktalande minoritet, även om den är liten är vi ändå en del av Estland.

Käi p***e Vladimir Putin! (översatt: Ta dig i arslet Vladimir Putin!)

Käi p***e Vladimir Putin! Om du tror att det tjugonde århundradets största geopolitiska katastrof var Sovjetunionens sönderfall .

Katastrofen var framväxten av Sovjetunionen, och ert samarbete med Hitler, dvs. Molotov-Ribbentrop- pakten, som delade Europa i två intressesfärer. Och att det hela slutade i ett av mänsklighetens värsta krig.

Käi p***e Vladimir Putin! , att du tror att de mer än fyrtiotusen människor som deporterades, att  deras öden inte betydde något, och att du som ordförande i Ryssland, den rättsliga efterträdaren till Sovjetunionen, din älskade, inte ber om ursäkt . Du är arrogant, du tar inte ansvaret för brott mot mänskligheten, du förnekar dem, du försöker låtsas att ingenting hände, och det dessa människor var med om, är helt ointressant. Du är oförskämd. Käi p***e!

Käi p***e Vladimir Putin! för det du gör just nu på Krim . Man skulle kunna tro att det är ett ryskt område men så var det inte. Men vad händer när invånarna i Kaliningrad Oblast , beslutar att hålla en folkomröstning för att gå med i Tyskland, Polen eller Litauen? Kaliningrad har aldrig varit en rysk stad, det var Köningsberg.  Mördaren Stalin, som dräpte Kalinin, som gett staden sitt namn har aldrig ens varit i Königsberg .

Putin du är en patetisk diktator, en prydnadssak . Du beundrar bara längre män, som Saakasjvili eller Klõtško, och så är du beredd att skicka den ryska armén till Georgien och Ukraina bara för att visa upp dig; visa hur fantastisk du är!

Förresten, ni kommer väl ihåg att Vladimir betyder Världshärskaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0