dec 30, 2014 Varför fick inte esterna svara på frågor?

Jag har tänkt fel. Frågan jag ställt så många gånger har varit: Varför frågade de inte esterna?

Frågan skulle ha varit formulerad så: Varför förbjöd de esterna att berätta? Det gäller alltså de estniska flyktingarna som kom till Sverige.

Esterna belades med förbud att uttrycka sig politiskt! De fick inte svara på frågor om hur livet i Sovjetunionen åren 1940-41 hade varit. De fick inte förklara varför de flytt!!

Detta är ett mycket bra sätt att förvränga historien. De fick inte förklara varför massflykten skedde när tyskarna drevs iväg 1944-45 av de sovjetiska trupperna, och inte tvärtom 1941 när tyskarna kom. Visserligen försökte båda stormakterna stoppa deras flykt, men 1944-45 gällde det utan tvekan livet!

Frågan är alltså: Varför förbjöds esterna berätta? Svaret är kanske: För att de inte skulle störa den kommande freden. För att man inte skulle förstöra relationerna mellan Västmakterna och Sovjetunionen. Betydde det då, att man visste i väst vad Sovjet gjorde med folket i de ockuperade länderna? I så fall måste västs accepterande av ockupationen vara ett brott mot mänskligheten! Ett brott som aldrig diskuterats. Liksom man numera säger att Stalin var grym, och över hundra miljoner människor dog pga hans åtgärder, men sedan är det stopp. Vad den ondskan egentligen innebar, det analyseras inte, och det märkliga är att det fortfarande finns människor som kallar sig stalinister.

Vad sker i dag i östra Ukraina? Om något liknande sker där, då är även det ett brott mot mänskligheten, och diskussionen om Europa gjort rätt som infört sanktioner mot krigsförande makt kan avslutas. Att de drabbar också länder i Europa är allvarligt, men kanske en nödvändig följd. Införande av sanktioner är ett modernt sätt att föra krig, att försöka göra så att människor ska slippa dö på slagfälten. Men det är västmakterna som använder sig av det. I östra Ukraina dör i alla fall massor av människor på slagfälten. Måtte detta krig snart få ett slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0