juni 1, 2014 Tallinna TV.

 
 
I dag såg vi Tallinn TV, -- Tallins egen TV, som Keskerakond satsat på -- när de försvarade sig mot det de anser var en "attack" från statsminister Rõivas. 
TTV känner sig alltså angripna av Rõivas och anmäler honom för förtal. Också en medieforskare anser att statsministern gått över gränsen. De menar att han sagt att: i TTV kan Keskerakond rumla fritt och förtala staten hur mycket som helst. 
Taani Rõivas.
Själva hävdar de att de ger samma utrymme för alla partier. I programmet "pool kuud" /halv månad där medlemmar från statsministerns parti alltid deltar. 
En kvinna från socialdemokraterna, som har ett program i TTV, säger att hon får inga restriktioner. 
Ordförande i journalistförbundet säger att problemet är att statsministern tänker som han gör. "Om statsministern anser att något är fel i TTV måste han visa det."  
Tidningsutgivarföreningens ordförande har aldrig sett något statsfientligt i TTV, däremot samhällskritiskt, och han tror att Rõivas inte menade det så illa som TTV har tagit det. 
Dessutom har de just fått förnyat sändningstillstånd för 5 år. Då kan de inte vara samhällsomstörtande. 
 
Men man kan säga att budskapet i gårdagens nyhetsprogram ändå var positivt för Savisaar och Keskerakond. Vi fick t.ex. se mottagningen vid borgmästarens. 65-årsdag. 
Vi såg också en ny asfalterad vandringsled där alla stadens invånare ska kunna springa, gå, cykla och t.o.m. åka skridsko när vädret tillåter. 
Internationella Harley Davidson-sällskapet firar i år i Estland. 10 000 motorcyklar och många tiotusentals turister väntas till Tallinn. Det är ju en positiv nyhet för Tallinnborna!
 
Baltiska kedjan, symbol.
Museernas dag var ett stort evenemang för skoleleverna. Konstskolan t.ex. fick i uppdrag att göra konstverk på temat Den baltiska kedjan. Först fick de en ordentlig föreläsning, och sedan fick de måla. Resultaten handlade mycket om händer, som de händer som höll i varandra mellan Tallinn och Vilnius den 23 august 1989 exakt 50 år efter Molotov-Ribbentroppaktens undertecknande. 
 
Förresten fick Savisaar en stor hemsydd flodhäst i present av någon. Han log och såg nöjd ut. Sedan kanske han tänkte på att han sägs ha flodhästskinn för att han är så hårdhudad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0