juni 5, 2014 Vilka är ryssarna mest rädda för?

Nu finns det en undersökning som visar vad ensidig propaganda betyder för människor.¨

 Gudov Lev, chef för Levada Center.

Det är Levada Center i Ryssland, ett oberoende icke-vinstdrivande forskningsinstitut som presenterar en undersökning de gjort. I slutet av maj i år ville de ha svar på frågan:  "Vilka fem nationaliteter anser du är de  mest ogästvänliga och mest fientligt inställda till Ryssland?"

Svaret är:

Rysslands fem mest fruktade invånare kommer från följande länder:

USA - anser 69%

Ukraina - anser 30%

Litauen - anser 24%

Lettland -anser 23%

Estland -anser 21%

Att de är oroliga för vad ukrainare kan göra dem beror naturligtvis på den pågående konflikten i östra Ukraina. Georgien har nu fallit till sjätte plats. 2009 var det georgier som ansågs mest fientligt inställda.

Varifrån är de vänligaste människorna? Svar:  Vitryssland, Kina, Kazakstan, Armenien och Indien.

Den höga siffran för USA är den absolut högsta på senare tid.

Jag minns när nyhetsprogram i Ryssland varnade ryssarna för att esterna gjorde sig beredda att anfalla. Det hela är absurt och beror naturligtvis på vad media säger. De har fått höra nu att USA och Europa är fyllt av fascister och bara väntar på att angripa deras land. Tänk om de i stället fick veta att ingen vill ge sig på dem. Ingen i Väst vill ha krig. Eller, majoriteten är emot krig i alla fall. Så här höll man på i Sovjetunionen också. Där trodde man verkligen att alla västmakter hade kärnvapen riktat mot dem hela tiden. I själva verket har vi ju sett att Sovjet hade kärnvapen riktade mot oss. Vi har varit i de gamla bunkrarna i Väjke Maarja-trakten.
 
Dagens karikatyr i Postimees:
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0