Maj 11, 2014. Extremism.

Sverige och Estland, samarbete behövs. 
Har ni läst att av Europas länder är det bara tre (3) som varken har "vänsterextremister" eller "högerextremister" i sitt parlament.  Ett av dem är Estland. Sedan kan man diskutera vilka partier som verkligen är extremistiska. Det viktiga är då, att det finns inget parti i Estland som ens nuddar vid extremism. Keskerakond är dock inte riktigt rumsrent, men det är av andra skäl. Partiets ledare står Moskva för nära. 
 
Men det är lite smålustigt när Moskvas män skyller Europa för att vara fascistiskt, och Europa säger att det mest fascistiska landet i världen just nu är Ryssland. Vad är då fascism? 
 
Jag tror att alldeles för många människor i vår värld inte kontrollerar särskilt noggrant vad som är bäst för dem och bäst för landet. De ser några ord, som verkar bra, eller om någon de tycker bra om har en bestämd åsikt antar de den som sin. Sedan hävdar de starkt just den åsikten och förklarar alla andra för att representera det värsta de kan tänka sig: fascism/nazisM. De som har varit utsatta för den kommunistiska ideologin har en annan åsikt. De vill lägga till just det: Kommunismen är ett brott mot mänskligheten. 
 
President Ilves uttalar sig om Sverige i tidningen i dag. Jag ska försöka skriva om det senare under dagen-kvällen. 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Appropå extremism påminner jag mig Tage Danielssons dialog någon gång på 70-talet. Hans figur tillhörde CPBF(R) Centerpartiet Bondeförbundet Rubbestadfalangen - extremt i mitten. Det var en drift med bokstavskombinationerna på vänsterkanten.

2014-05-11 @ 19:28:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0