Maj 17, 2014 Vilken underbar sommardag!

Vilken underbar sommardag! Vi har varit ute på en tur i skärgården men några barn och barnbarn. Den bästa tiden på året. Hela skärgården badar i sol. Alla hus betraktade oss med sina stora fönster vända mot oss. i många av dem har det bott människor sedan länge, även om de från början var mycket mindre. Jag kände så starkt att människorna funnits där; männen hade gett sig i väg en tur med fiskebåtarna medan hustrun skötte hemmet och väntade sin man tillbaka.

Nu står de mer där som en bild av den plats där människorna hinner leva. I vintervistet är det stress och aktiviteter och hit ut kommer de för att andas ut och höra sjöfåglarna, känna naturens dofter och dra många, många, djupa andetag och njuta!

Det här är speciellt för Sverige. I Estland hade man sommarställen under ockupationsåren, men inte för att njuta och andas, utan för att odla sin mat. I affärerna fanns inte så det räckte, så det var en livsnödvändighet. I dag ser vi i stället hur människor som flyttat till städerna kommer tillbaka till den gamla stugan på fritiden. Kanske inte bara för att odla

-----

Fin gäst i Estland - IGEN!

Prins Harry av Wales besökte på lördagseftermiddag den stora Nato-försvarsövningen i Estland Kevadtorm/Vårstorm, där han bl.a. träffade både försvarsmaktens kommendör Riho Terras och president Toomas Hendrik Ilves .

 Prins Harry i centrum.

Han anlände med helikoptern Kanegi och samtalade med ordöranden för scoutbataljonen, som han tidigare träffat i Afgghanistan. Därefter träffade han både amerikansk och brittisk militär.

President Ilves hade ett möte med prinsen iklädd jeans!

USA:s  sergeant Jeffery Reed, som skakade hand med Ilves sade efteråt att han gillade presidentens omedelbara och vänliga sätt, Estlands president såg maskulin ut, och prinsen var i bra form.

Några timmar deltog prinsen  i fältövningarna, men redan kl 10.50 lämnade helikoptern platsen för destination Tallinn. Resan fortsätter sedan mot Italien.

I går kom han i ett vanligt jetplan till Tallinn. Det är inte första gången han reser så, men det är fortfarande ovanligt för en kunglig person. Han lade sedan ner en krans vid Frihetsmonumentet i Tallinn. (Postimees)

Ja, Kevadtorm, den stora Natoövningen har nu avslutats  i Estland. 6 000 soldater och 800 enheter Den började alltså den 11 maj och avslutades den 16.  Det var en verkligt stor övning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0