Maj 22, 2014 …den där Savisaar.

Ja… den där Savisaar.

Jag undrar verkligen hur länge han tänker hålla på. Först en speciell stadspolis i Tallinn, sedan en speciell TV-kanal för Tallinns stad och en dagstidning för stadens invånare. Och så nu en affär!

Helt otroligt. Håller han på att planera för en separat stat Tallinn-Narva, eller? Kanske är det bara för att få fortsäötta som borgmästare trots att en del blunder avslöjas.

I dag öppnades i alla fall den nya stadsbutiken av borgmästare Edgar Savisaar.

Nu kräver några tallinnbor att han ska öppna en nattklubb också.

I Sverige får inte kommunen öppna en verksamhet som konbkurerar med en entreprenörs. Savisaar tänker inte på dom.

-----

I en lång artikel intervjuas Kadri Simson, vice ordförande i Keskerakond. Hon försäkrar att hon ska göra allt som Savisaar lovar men inte håller.

 Kadri Simson.

Hon är nu kandidat till EU.

Hon säger att partiets vänskap med Ryssland inte ska ses som ett hot mot säkerheten, utan i stället som ett billigare sätt att bevara säkerheten. Utan militärer.

Resten av hennes intervju kanske kommer senare. Men vi undrar ju allihop hur hon ser på Ryssland och Keskerakond. Detta är första gången jag läser ett sådant uttalande av henne. Hon måste ha mer att säga om det.

-----

Det har varit minst lika varmt i Estland i dag som i Sverige. Tidningarna är fyllda av goda råd om hur vi ska bete oss för att inte bränna oss. Värst är det väl för alla som måste sitta i varma rum eller arbeta i gassande solsken.

Trots det har det kom det lite hagel i natt., Det var vi med om för några år sedan. Hagel i juli var det då. Trots sommarvärme på dagana.
Det har regnat ordentligt i Rakvere. Inte som i Serbien, men ändå:
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0